TRAVEL KE MANA SAJA BERSAMA TRAVEL RECOMMENDS PENGGUNAAN WIFI TANPA HAD - KEUNGGULAN WANITA

NUFFNAG

Isnin, 1 April 2019

TRAVEL KE MANA SAJA BERSAMA TRAVEL RECOMMENDS PENGGUNAAN WIFI TANPA HAD


Start Your Trip Right


First time dalam hidup Seri Wangi dapat travel jauh sehingga ke Korea Selatan, sebelum tu tak terbayang pun dapat melihat negara orang, terutamanya Korea Selatan apatah lagi Seri Wangi ni peminat tegar drama Korea tapi...cakap Korea tak reti-reti cakap haaa..macam dalam mimpi pulak rasanya bila hajat untuk ke sana tercapai semuanya tanpa dirancang, lagipun kita sekarang dah freeee!!

Oh ya...bila dah ada list untuk travel tu....one thing yang Seri Wangi selalu dengar dari kawan-kawan bila nak travel tu...."Korang guna internet apa yer?" yelah...tak terfikir pulak sebab Seri Wangi ingat mesti sama macam kita selalu guna internet kat sini macam pospaid/prepaid. Kalau tak ada internet/wifi camner pulak nanti nak buat keja, nak tulis entry blog, nak send gambar-gambar kat fb/ig/wssap...ataupun nak call abang kat Malaysia nanti. Hhhhmmm.....baru I teringat. Macam mana yer kalau tak ada internet??? Mesti uoll blurrr...haaaa...!!boringlah sangat sebab bila dah travel jauh-jauh kita mestilah nak share gambar-gambar yang cantik, indah dan menarik dengan family, hubby and friends....and boleh tayang dorang betapa cantiknya tempat-tempat yang kita lawati. 
Kawan-kawan Seri Wangi suggest sewa pocket wifi jer...jangan nak pening kepala. Apa tu pocket wifi? haaaa...Seri Wangi tak tau langsung blur...ingatkan kalau gi luar negara guna jer data internet masing-masing..gitu..tengok bendanya pun tak tau camner rupanya dan cara memohon pocket wifi ni. Dorang bagitau Seri Wangi tray pocket wifi dari Travel Recommends.

Nak Tau Apa Dia Travel Recommends

Uoll mesti nak tau apa tu Travel Recommends? Seri Wangi pun pada mulanya tak tau jugak, tapi bila dorang dah tau yang Seri Wangi akan travel ke Korea Selatan, dorang cadangkan Seri Wangi guna Pocket Wifi dari Travel Recommends yang terbaik dalam penggunaan internet ketika kita berada di luar negara tidak kira di mana sahaja tanpa menghadapi masalah talian. Memang best sebab line pun clear tanpa gangguan semasa uoll nak download youtube, berwassap, berfacebook, berinstagram bagai dan paling utama berhubung dengan orang tersayang.


Cara Menyewa Travel Recommends

Cara menyewa Pocket Wifi dari Travel Recommends ni ialah uoll kena buat tempahan secara online dalam sehari atau sebelum uoll merancang perjalanan tarikh dan flight uoll. Bila uoll dah dapat email dan cara pembayaran untuk tempahan pocket wifi tersebut dan di mana uoll boleh ambil pocket wifi router Travel Recommends tersebut.

Langkah-Langkah Yang Perlu Diambil






1.  Ambil dan hantar sendiri di cawangan yang mana tempat uoll akan berlepas.
2.  Uoll juga boleh guna perkhidmatan courier yang mana caj penghantaran dikenakan RM20 sehala.


Senang sangatkan? Macam Seri Wangi yang menaiki flight di KLIA 1, jadi kenalah ambil set router Pocket Wifi di Booth Travel Recommends di KLIA, Level 3 Arrival Hall Public Area Exit Door until further notice.



Masa kat kaunter uoll bolehlah bagi Kad Pengenalan dan akan terima sebuah bag macam Seri Wangi dapat colour biru yang mengandungi pocket wifi, USB Cable dan international adapter  dan juga risalah cara nak gunanya.



Kalau uoll naik flight di KLIA 2 urusan pengambilan pun sama, jangan lupa pulak terus hantar balik bila uoll dah balik ke Malaysia jangan buat macam harta sendiri tau...haaaa nanti uoll kena bayar denda pulak kalau pocket wifi tu hilang jadi uoll kenalah jaga betul-betul masa pegi travel. Oh lupa pulak Seri Wangi nak bagi tau  kalau uoll naik flight malam/pagi , uoll jangan risau tau sebab booth Travel Recommends seperti di KLIA  time operation 18 hours dan di KLIA 2 time operationnya 24 hours.


PRICE PLAN TRAVEL RECOMMENDS



Uoll boleh lihat panduan di atas rate Travel Recommends destinasi yang uoll nak pergi travel, puas hatikan? Memang puas hati sebab no problem langsung bila kita guna internet.


BOOTH TRAVEL RECOMMENDS

Terdapat juga Travel Recommends Booth selain di KLIA 1 dan KLIA 2 iaitu:

1. Travel Recommends Booth di KLIA -  Departure Hall, Level 5, Book and Magazine Store, Lot 13-D. 
(operation hours: 6am - 12am (18 hours))

2.  Travel Recommends Booth di KLIA 2 - Level 2
Gateway@KLIA2, Arrival Hall Level 2, L2-73A, inside Tune Store (open 24 hours)

3.  Travel Recommends Booth di Penang Airport -  Arrival Hall, Level 1, Hotlink Booth
(operation hours: 6am - 11pm)

4.  Travel Recommends Booth di Johor Bharu - No D-1-3 Pusat Komersial Bayu Tasek, Persiaran Southkey 1,  Kota Southkey, 80150 Johor Bharu, Johor. 
(operation hours: weekdays - 9am to 5pm, Saturday - 9am to 12pm)

5.  Travel Recommends di Kota Kinabalu - Lot 9, 2nd Floor, Block A Damai Plaza Phase 1, Luyang, 88300 Kota Kinabalu, Sabah.
(operation hours: weekdays - 9am to 4pm)  

RUMUSAN SEPANJANG GUNA
TRAVEL RECOMMENDS

Soerak Mountain, S. Korea

Sepanjang percutian Seri Wangi bersama kawan Rin di Korea Selatan kami dapat share pocket wifi router Travel Recommends tanpa masalah, tanpa had limit dan line internet pun clear dan tidak ada gangguan langsung walau pun Seri Wangi berada di Mount Seorak, Namsan Seoul Tower dan lain-lain tempat di Seoul sepanjang percutian tersebut. Relax jer...kami berdua upload video, gambar-gambar dan berselfie bagai untuk send ke FB, IG, Wssap dan juga berhubung dengan orang tersayang tanpa gangguan kecuali kalau uoll lupa nak charge pocket wifi.



Namsan Seoul Tower

Penggunaan pocket wifi router Travel Recommends sememangnya sangat berbaloi dan berguna semasa kita travel ke luar negara dan ketika di Korea penggunaan wifi internetnya tanpa had tanpa gangguan.


Untuk maklumat lanjut berkenaan Travel Recommends
bolehlah layari:


FACEBOOK

INSTAGRAM


15 ulasan:

  1. great info here as my niece just back from Korea, maybe she used this too. Got to ask her as I no go before to Korea, no idea of it. Glad you sharing here as I wanna let my dear to know it too.

    BalasPadam
  2. belum pernah cuba travel recomender ni sebab biasa guna simkad jer ...next time nak cubalah harap coverage cunnn ...

    BalasPadam
  3. Wahhhh mudah rupanya cara2 nak sewa wifi nie. Yelahh, bila ke luar negara nie, lecehnya nak kne beli simkad. Malas nak beli so dgn adanya nie senang. Sewa je n harga pon berpatutan.

    BalasPadam
  4. oh the Pocket Wifi dari Travel Recommends seems like good esp during travel. will try it in my next trip thx

    BalasPadam
  5. Best kak Limah dapat travel jauh-jauh luar negara pulak tu dapat guna Travel Recommend ni memang sentiasa berhubung dengan luar negara melalui internet tanpa putus.

    BalasPadam
  6. bestnya kalau pergi jalan ada wifi...tanpa had pulak tu mmg heaven....nanti kalau pergi travel mana2 boleh amik pakehj wifi ni...jimat mmg jimat plg penting kit atak terputus dengan dunia internet

    BalasPadam
  7. Senang saja rupanya nak sewa Pocket Wifi ni. Bila travel memang susah kalau internet tak ada kan kak .So dengan adanya Pocket Wifi ni dah mudahkan kita untuk layari internst kat mana mana sahaja .Harga sewa juga berpatutan. Kalau travel memang kena ambil kira pasal ni .

    BalasPadam
  8. Pocket wifi memang penting kalau nak travel. Mau nangis woo kalau tak dapat line..hehehe. Tapi masa hanny ke Korea dulu..tak payah bawak pun sebab kita duduk kat guesthouse so diaorg siapkan pocket wifi utk kita..bawak le kemana2 janji masa nk balik kl kena pulangkan balik

    BalasPadam
  9. Wah best la akk gi jalan2..saya pun pernah pakai travel recommends ni memang bagus

    BalasPadam
  10. I wanna go travel and use this wifi.. looks like it's a great one.. so convinience to use.. yeah!

    BalasPadam
  11. the next time I travel i will get this for sure, it's really annoying to keep buying roaming services or even hunty for the country's local number.

    BalasPadam
  12. This is great. It will be very useful for me since i travel often. Really good stuff.

    BalasPadam
  13. Wah bagusnya ada perkhidmatan macam ni. Nak travel pon tak payah susah hati nak cari wifi. Thanks for sharing pasal benda ni

    BalasPadam
  14. baru 1st time dengar pasal pocket wifi ni .. syok pulak layari internet guna internet yang tiada had ni kan.. menarik.. semua temppat ada couverage..

    BalasPadam
  15. Wifi ni penting kak. Tambahan traveller macam saya ni. Nak guna data dari negara orang, mesti mahal. Bawa wifi sendiri aje tak perlu susah nak beli kad sim. Kadang waktu travel la nak cari info dan perjalanan ke sesuatu tempat. memang amat memerlukan internet segera. Hehehe.

    BalasPadam

Thak You For Your Comment