MASTER PASTO INSTANT SPAGHETTI HALAL, TANPA BAHAN PENGAWET, TANPA MSG DAN HANYA 3 MINIT READY-TO-EAT - KEUNGGULAN WANITA

NUFFNAG

Rabu, 3 April 2019

MASTER PASTO INSTANT SPAGHETTI HALAL, TANPA BAHAN PENGAWET, TANPA MSG DAN HANYA 3 MINIT READY-TO-EAT

Ready-To-Eat

Time cuti-cuti sekolah, holiday and travel uoll tentu akan sibuk nak cari tempat makan bukan? ataupun uoll ada yang gi travel dengan family dalam malaysia atau luar negara tentu tinggal kat homestay atau hotel dan kadang-kala buntu nak makan apa lebih-lebih lagi kalau malam-malam lapar dan malas nak keluar cari makan. Haaaa...jangan risau Master Pasto kan ada? Ready-To-Eat!!
Master Pasto Instant Spaghetti Ready To Eat adalah spaghetti segera yang Halal, tanpa perasa tiruan (MSG) dan tanpa bahan tiruan. Master Pasto adalah produk makanan buatan Malaysia, di Pulau Pinang dan Halal jadi jangan risau tau...


Masa Seri Wangi pergi bercuti ke Ipoh, Perak dan duduk di homestay Seri Wangi tak lupa bawa sekali  Master Pasto Instant Spaghetti sebab senang sangat nak memasaknya, kalau malas nak rebus air, uoll boleh jer rendam dalam air panas thermos dalam 3 minit cepat and mudah kan? sebab fully coocked just heat and eat!! and letak dalam pinggan dah boleh makan.Tu pun...malas..? hmmmm....sendiri pikirlah...haaaa..





Master Pasto Instant Spaghetti mempunyai 3 perisa yang uoll boleh pilih iaitu Spaghetti Mushroom Cream Sauce, Spaghetti Oglio Olio with chicken dan Spaghetti Bolognese with chicken. Sebenarnya semuanya sedap rasanya macam mana rasa makan kat hotel. Kalau uoll tak caya cepat-cepat order online.



CARA MENYEDIAKAN MASTER PASTO
SPAGHETTI INSTANT



Senang andmmudah jer sebenarnya nak menyediakan spaghetti instant ni, ada beberapa cara seperti dalam gambar di atas. Kalau rajin masak air dalam periuk, kalau nak senang rendam dalam air panas dari cerek ataupun panaskan dalam microwave. Senangkan?lepas tu dah pun boleh makan.

Cara Seri Wangi Masak
 

1. Pilih Master Pasto Spaghetti yang mana uoll suka, macam Seri Wangi nak masak Spaghetti Oglio Olio.



2.   Keluarkan pek spaghetti dari kotak, terdapat 2 pek iaitu bungkusan pasta dan sauce spaghetti.




3.  Masak air dalam periuk hingga mendidih dan masukkan 2 pek tersebut dalam 3 minit. Kalau uoll nak lama sikit terpulanglah...rajinkan?



4.  Dah masak bolehlah angkat dan hidangkan dalam pinggan, Seri Wangi letak dalam pinggan dan gaulkan dengan sauce spaghetti with chicken. Hmmm...sedap gitu...tak ada gambar masa makan? Tak yahlah...nanti uoll tiba-tiba rasa laparlah pulak!! Nak bagitau satu jer Seri Wangi dapat makan, yang lain dah habis dilibas anak bujang Seri Wangi, nampaknya kena oder lainlah pulak.


Cara Nak Beli


Senang jer kalau uoll nak beli produk spaghetti Master Pasto ni, uoll boleh order online dan penghantaran adalah free. Harga satu kotak cuma RM7.90 dan kalau nak beli banyak eloklah beli bundle lagi jimat. Elok sangat kalau uoll beli banyak bagi family yang ramai lagipun boleh buat stok untuk travel, cuti-cuti malaysia, time nak berbuka puasa kalau rasa tak sempat nak masak. Oklah kalau uoll rasa dah tak sabar nak makan spaghetti Master Pasto, uoll bolelah order kat sini:

WEBSITE:

FACEBOOK:

INSTAGRAM:


22 ulasan:

  1. sangat mudah. kalo travel ni senang ni.. celur2 je da siap =D

    BalasPadam
  2. wahhh senang lah ada instant spageti macam ni..bolehlah buat stok bulan puasa nanti kut takde masa nak masak untuk berbuka or nak bersahur..lgi2 kat rumah ni semua hantu pasta haha

    BalasPadam
  3. Ini yang plaing Rawlins suka dan mudah nak disediakan. Paling best time malas nak masak, time overtime atau time malas nak keluar lunch, just masuk dalam microwave - and kenyang kemudian

    BalasPadam
  4. mudah dan pantas!hehehe kite suka gak tapi tak bape suka dia punya spaghetti sebab rasa dia kureng.tapi kuah dia memang sedap. alah kalau travel tu boleh sangat bawa. mudah

    BalasPadam
  5. I ada baca pasal masteer pastolioco ni. Memang niat dia hati nak stock up benda ni untuk bulan puasa nanti. Serious busy kot mesit tak sempat nak masak.

    BalasPadam
  6. Senang dah nak masak pasta sekarang ni..tak yah dah susah2 nak siapkan segala bahan2. Nanti nak beli gak lah..time malas buat yg instan ni je

    BalasPadam
  7. Wah sedapnya. Nak try juga rasanya spagety macam ni. Yang penting mudah nak sediakan dimana-mana. Thanks kak share

    BalasPadam
  8. Memang mudah sangat nak sediakan. Panaskan tiga minit dah boleh makan .Memang sesuai bawa untuk ya g suka travel kan. Saya suka spaghetti aglio olio tu kak limah. Sedao dna pedas terasa .Love sangat tau

    BalasPadam
  9. Tudiaa.. spegeti pun dah ada instant ekk.. lepas ni tak payah la nak berperang kat dapur dah. Kalau nak bawak travel pun senang ni.. boleh la beli nanti.. hihi

    BalasPadam
  10. mudah sangat masak ni, tiga minit je siap..ni mana yang tenagh lapar atau travel boleh pakai ni kan..senang..takyah tunggu alma..spageti pulak tu..siapa tak suka spageti..

    BalasPadam
  11. Senang nak angkut pi travel ni. Nanti. Boleh la masuk kan dalam list ni.. Dapat la jimat skit kos travel nnt

    BalasPadam
  12. Senang jugak bila ada instant spageti macam ni. Boleh bagi makan dekat anak kalau tengah busy sangat. Biasa ada maggi je kan. Tak elok pulak nak bagi dekat anak.

    BalasPadam
  13. Wahhh.. jeles tengok ramai review ni. Must have. Nampak sedap n senang nak bawak pegi travel. Tak perlu masa yang lama nak sediakan.

    BalasPadam
  14. Dah trylah spaghetti Masto Pasro ni memang sedap, mudah nak bwk kemana-mana kalau travel memang beli ni jer nnt.. 3 minit siap

    BalasPadam
  15. Sedap spageti master pasto ni. Syira dah cuba. Fav syira yg aglio olio sebab pedas skit

    BalasPadam
  16. Menariknya! Dwh laaa cepat disesiakan , senang lalagi memudahkan cara.
    Bawak travel ni memang praktikal

    BalasPadam
  17. Boleh buat stok untuk bersahur nanti. Manalah tahu ada satu hari tu terjaga lewat. Nak masak pun tak lama. Didih air, letak bungkusan dan biarkan seketika. Done.

    BalasPadam
  18. senang kan ada master pasto ni? kalau nak cepat, panaskan aje. tak payah nak tumis-tumis ke apa dah.

    BalasPadam
  19. Dah beli dah! Tak sempat nak try je lagi. Haahhaha duduk dalam kabinet rumah. Mungkin malam ni nak try la lagipun sekejap je kan. Nampak sgt Yana sebelum ni malas walaupun benda dah senang.Hahaha

    BalasPadam
  20. Bestnye... Memang senang sangat ni.. Nanti LeYa nak try la rasa

    BalasPadam
  21. Sangat mudah ni.. nak try jugalah nanti

    BalasPadam
  22. This is what i like and i will get it coz its so easy to prepare and nampak sedap juga kan.

    BalasPadam

Thak You For Your Comment