Facial Review : Treatment Murad Vitamin-C Quenching Di Murad, 1 Utama Shopping Centre - KEUNGGULAN WANITA

NUFFNANG

DS NUFFNANG

Rabu, 14 November 2018

Facial Review : Treatment Murad Vitamin-C Quenching Di Murad, 1 Utama Shopping Centre




Sapa yang tak nak cantik kan? Bohonglah kalau Seri Wangi kata tak nak cantik...dah berusia pun nak cantik jugak? haaaa...jangan silap yer...walau pun kita dah berusia kalau boleh penampilan diri pun perlu dijaga...walaupun sedar diri ni takl;ah secantik mana tapi...paling penting penjagaan luaran dan dalam tu yang perlu diutamakan. Taulah nak secantik mana...walaupun dah berusia, itu sudah adatlah semakin berusia dan tua, wajah kita akan nampak tua mengikut peredaran masa. Tapi....uoll tau tak jangan pulak nanti uoll nampak tua dari usia yang sebenar, Macam nilah...umur baru 30 an tapi orang nampak macam dah 40an...haa...gitu. Jadi..macam Seri Wangi ni memang suka menjaga wajah tapi taklah serius sangat lagi pun ikut bajet kalau nak membeli sesuatu produk untuk penjagaan wajah.







Kali ni Seri Wangi berpeluang untuk review pusat kecantikan MURAD yang terletak di 1 Utama Shopping Centre. Seri Wangi dapat menjalani treatment Murad Vitamin-C Quenching yqng memang sesuailah sangat dengan kulit wajah Seri Wangi yangt kekurangan vitamin, kulit kusam dan berjeragat serta kedutan penuaan.


Langkah Pertama Sebelum Treatment


Alat Pengimbas Wajah

Seri Wangi sudah biasa buat facial, jadi sebelum Seri Wangi diberikan treatment Vitamin-C Quenching wajah kita diimbas dahulu untuk melihat jenis kulit dan masalah kulit wajah kita. Setiap pusat kecantikan yang Seri Wangi kunjungi tidak sama cara imbasan wajah mereka. Di MURAD pun begitu juga, ianya berlainan cara imbasannya dan ianya lebih sophisticated dan canggih.


Haaa...first time Seri Wangi imbas wajah cara ni di MURAD cara dia scan macam kita amik gambar...ketawa sendiri sebab tidak biasa. Dah habis scan kulit wajah....aduhhh..lopong mulut dibuatnya bila Seri Wangi tengok gambar kulit wajah Seri yang banyak problem seperti garis-garis kedutan, kulit wajah kering, banyak jeragat, apatah lagi Seri Wangi dah berusia kulit wajah sememangnya semakin kurang anjal...haaaa....tapi tak mustahil yer...kalau kita rajin jaga kulit wajah dengan betul pasti akan jadi semakin cantik, berseri dan glowing...




Puan Carmen Quah - Skin Health Specialist


Kalau uoll nak tau sebelum treatment dilakukan seorang pakar kulit wajah akan menalisa kulit kita dengan scan mesin. Di MURAD wajah Seri Wangi discan oleh Puan Carmen Quah - Skin Health Specialist yang akan meneliti masalah kulit wajah Seri Wangi. Setelah discan sememangnya banyak masalah di wajah Seri Wangi yang mengalami kulit kering, pigmentation dan wrinkle, sudah selesai barulah Seri Wangi ke bilik treatment.

Treatment Vitamin-C Quenching 




Bilik treatment di MURAD 1 Utama kecil sahaja ruangnya, muat-muat untuk seorang jer yang boleh masuk. Kebanyakan produk skincare yang digunakan untuk treatment Facial Vitamin-C Quenching adalah dari USA yang sesuai untuk kulit wajah orang asia. 



.
Treatment Vitamin-C Quenching dilakukan oleh Puan Carmen Quah sendiri, difahamkan di MURAT 1 Utama semasa Seri Wangi tiba ketika itu  ada 3 orang yang bekerja, jadi semasa Seri Wangi buat treatment tidak sempat untuk amik gambar....sebab semua busy. Untuk treatment tersebut mengambil masa dalam 2 jam. Treatment yang utama adalah menggunakan mesin ultrasound yang mana cream  Vitamin-C Quenching disapukan ke muka Seri Wangi kemudian seluruh muka dioles menggunakan mesin tersebut agar cream tersebut meresap ke dalam kulit wajah, kalau uoll nak tau mesin ultrasound tersebut sedikit panas mengikut kesesuaian kulit kita.  Sebelum itu wajah Seri Wangi dibersih dahulu dan beberapa langkah lagi treatment tersebut dilakukan. Sememangnya Seri Wangi dapat merasakan yang kulit wajah Seri Wangi semakin glowing, lembab dan licin serta garis-garis halus kedutan di wajah pun berkurangan.




Untuk Maklumat Lanjut
Treatment MURAD layari

Facebook

Website:

34 ulasan:

  1. Wahhh best nya dapat try Murad. Dr dulu dgr psl Murad ni and teringin nak try. Nak gak nampak flawless hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmang best sebab pakai vitamin-C cream and than guna mesin ultrasound..kulit jd glowing

      Padam
  2. looks good to hv facial at this place.. nice experience.. relax nya.. beautiful!

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes..nice place, MURAD the best faical treatment

      Padam
  3. waa bestnyaa dapat try treatment di Murad! mmg dah lama teringin jugak nak try product dan treatment by Murad ni sebenarnya sebab selalu dgr feedback positive about their products. Nampak bagus tuu 😃

    BalasPadam
    Balasan
    1. Brand MURAD memang dah lama wujud, rezeki kak dapat try treatment ni, kulit wajah pun rasa semakin lembab dan tidak kering lagi

      Padam
  4. Whoa! lagi cantik la nanti. Siap pegi Vit C facial ni. Muradvis a good well known brand. The place also nice and convenient.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup...Murad memang terbaik, lagi pun brand Murad dah lama l dengar, first time l dpt buat facial kat sini...best,,

      Padam
  5. Selalu jugak dengar brand murad ni keluar iklan dekat tv dan surat khabar tapi tak pernah nak cuba. Bila baca review macam ni, baru confident sikit nak cuba

    BalasPadam
    Balasan
    1. Treatment Vitaman-C ni memang elk sangat bagi orang yang mempunyai kulit kering dan ada garis penuaan, kulit kita pun nak makan juga zat-zat untuk kulit

      Padam
  6. Dulu nama Murad ni begitu popular memang selalu glamor lah hehehe patut Kak Halimah makin awek muda buat treatment hehehe kalau kita nak buat juga boleh tak peringkat usia kita ni dah kena plan awal-awal hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh aje maha//umur macam kak pun boleh..sebenar untuk jaga wajah tak kira umur pun heee

      Padam
  7. Sonokla ye Kak Limah dah cuba produk Murad. Setuju kenalah jaga kesihatan dan kecantikan kulit bila dah berusia ni. Suka baca, sebab Kak Limah kelakar bila tulis. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang seronok and relex jer masa facial treatmen. produk dia memang bagus, vitamin-C memang sesuai utk kulit org yang ada jeragat dan kulit kering

      Padam
  8. Wah... Beruntung nya akak dapatbxuba MURAD. Satu jenama sejak saya sekolah dok teringin nak cuba. Masih terus gah MURAD ni.. Hati ni membuak-buak rasa nak try cuba Vit C dia tu.. Dekat gak 1 Utama ngan rumah nina 😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tulah...kulit pun nak makan vitamin gak...siap guna mesin ultrasound utk resapkan cream vitamin C dlm kulit

      Padam
  9. Betul tu betul. Semua org nk cantik x kira berapa usia meeeka. Bahkan sanggup menghabiskan wang ringgit utk tampil cantik. Lagi2 wajah kita. Satu aset terbesar utk setiap org

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betulkan?walaupun dah berusia kena gak jaga..memanglah setiap org akan laluinya tapi kita kalau boleh cuba jaga sebaik mungkin

      Padam
  10. Wah macam best je , if selalu buat facial memang best and kulit pun flawless , hihi Murad nama yang glemer jgk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jenama Murad memang dah terkenal, kak rasa happy dpt buat treatment kat MURAD

      Padam
  11. Jenama murad ni famous. Besnya kak limah dapat buat rawatan kat sini. Saya pun nak tru servis kat sini nanti

    BalasPadam
  12. Teringat orang kampung sy digelar pak murad hahaha. Wahhh lepas ni lebih muda lah serai wangi ye. Gojes

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa.....Pak Murad mmg glam...first time dpt buat facial treatment kat MURAD

      Padam
  13. I masih belum buat appoinment lagi memang tak ada masa terluang lah nak pergi sana sini.. kerja banyak sangat walaupun duduk kat rumah je ahhaha.. tengoklah kalau harini sempat i nak pergi singgah jap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...duduk rumah lagi byk keja mcm tak ada masak kan?lagilah ada anak kecik

      Padam
  14. pernah dengar pasal murad ni.. ramai ckap ia berkesan dan servis sangat bagus.. lepas siap treatment kulit mulus je.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang pun lepas buat treatment rasa kulit muka jadi lembab

      Padam
  15. Wah kak..bukan main gi wat treatment kat Murad. Pasni berseri-seri la ye. heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa..tq kita kena rajin buat facial kalau nk nampak berseri tp tak cantik mana pun

      Padam
  16. Bagus Murad ni, ramai cakap servis berkualiti tinggi..bagus kak limah sentiasa jaga penampilan

    BalasPadam
  17. wah.. dah lama tak memanjakan diri.. dulu masa zaman kerja ada lah 2-3 kali buat treatment muka tapi lepas tu dah tak buat dah.. hahaha. konon nak berjimat..

    BalasPadam
  18. wah bagusnya dapat rawatan spa macam ni

    BalasPadam

Thak You For Your Comment