MENIKMATI MASAKAN CINA DI RESTORAN CHINESE MUSLIM ABDULLAH - KEUNGGULAN WANITA

NUFFNANG

DS NUFFNANG

Rabu, 19 September 2018

MENIKMATI MASAKAN CINA DI RESTORAN CHINESE MUSLIM ABDULLAH


Kini impian uoll nak menikmati masakan Chinese Food yang selama ni hanya dapat dihidu dan dipandang dari jauh sekarang sudah boleh uoll nikmati seperti mana yang ada di restoran-restoran cina...pasti uoll sukakan? Kat mana nak cari? 


Seri Wangi nak bagi tau ni...kalau uoll memang penggemar masakan cina tapi halal bolehlah datang ke Restoran Chinese Muslim Abdullah yang terletak di premis barunya area bangunan perniagaan iaitu 3 tingkat di No. 5&5A&5B, Jalan Meru Bestari A14, Medan Meru Bestari, Medan Meru Raya, 30200 Ipoh, Perak. Dengan pembukaan terbaru Restoran Chinese Muslim Abdullah ini pastinya penduduk-penduduk Ipoh ataupun luar dari Ipoh tidak sabar-sabar mengunjungi restoran tersebut. Bangunan tersebut buat masa ini hanya beroperasi di tingkat bawah sahaja sementara di tingkat 2 dan 3 masih dalam renovasion, dimana akan digunakan sebagai surau, ruang untuk acara majlis dan juga bilik persalinan. Kalau uoll nak tau restoran ni berdekatan dengan MAPS Animation Themes Park, jadi...uoll and family boleh singgah kat Restoran Chinese Muslim Abdullah bila nak makan. 


Apa yang menariknya Restoran Chinese Muslim Abdullah diusahakan oleh anak muda Cina Muslim seorang usahawan berjaya iaitu Muhammad Aiman Loh yang gigih mengusahakan restoran tersebut dari keluarganya turun temurun dalam masakan halal cina muslim  ala Hainan dan Hokkien. Menurutnya premis tersebut boleh memuatkan lebih 100 orang pelanggan.

MUHAMMAD AIMAN LOH


MENU HIDANGAN RESTORAN CHAINESE 
MUSLIM ABDULLAH





 




My Favourite Sup Shark Fin + Isi Ketam

Hmmm...yummy!! Sedapkan? tengok aje menu-menu di atas tu, semua sedap belaka...kalau makan tu pasti mak mertua lalu pun tak nampak kan?Haaa....gerenti makan tak ingat dunia...sebenarnya banyak lagi menu-menu lain jadi pilihan. Seri Wangi paling suka makan Sup Shark Fin campur isi ketam dan paling rerror Sotong Ribut. Resepi-resepi tersebut adalah dari turun temurun keluarga, sekira pelanggan ada permintaan menu yang lain tukang masaknya yang berpengalaman sedia menyediakannya.


Kalau uoll nak tau harga setiap hidangan di restoran ni tidaklah begitu mahal dan mampu milik yang mana ianya bermula dari RM7 hingga RM70 untuk hidangan kita makan satu family. Memang bagus kalau kita menikmatinya bersama family dengan menikmati rasa keenakan masakan Cina yang pastinya memenuhi selera kita. Waktu beroperasi dari pukul 4.30 pm hingga 12,30 mlm setiap hari dan Tutup hari Khamis.


Untuk maklumat lanjut boleh layari:

Facebook:

Telefon
019-5169516




42 ulasan:

  1. sedapnya terliur tgk. saya suka dorang punya labu mentega. sedap!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa....memang sedap semua menu dia, kak suka sup fin + ketam

      Padam
  2. Wahhh...menarik.. Nanti kalau LeYa ke Ipoh boleh singgah ni.. Tq Kak Seri Wangi

    BalasPadam
  3. mmg suka juga menu makanan chicnese muslim...especially sharkfin soup tu..yummmy....menu2 lain pn nmpk sedap..mmg nama menu tu sotong ribu ke hehe...oh kt ipoh..hah saper2 cuti ipoh bole la singgah restoran ni kn

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...sotong ribut namanya memang sedap dan rangup,semua menu dia memang sedap belaka

      Padam
  4. Wah mcm best je. Dulu mmg kerap dtg ke restoran cina muslim dieorang masak sedao. Hehehe. Btw sup shark fin tu nmpk menyelerakan. Nak kene try 😬

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ramai yang tinggu sup fin memang sedap

      Padam
  5. Sedapnya nampak semua masakan tu.lepas ni kalau ke perak boleh singgah ke sini.Banyak pilihan menu tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau pegi MAPS eloklah singgah makan kat sini, harga pun tak mahal mana pun

      Padam
  6. yuhuu... bestnya kak limah... dah telan air liur saya nengoknya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...tgk jerlah...jgn lupa sggh kat sini kalau gi Ipoh

      Padam
  7. Sedapnyaaa.. Nanti boleh la datang singgah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom Zaza sggh makan kat sini bila ke ipoh and MAPS Ipoh

      Padam
  8. sedapnya semua menu dia.airah pernah cuba satu kedai chinese muslim je tu pun dah lama tapi memang serius sedap sedap masakan diaorang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak pun dah lama tak makan chines food, first time ke sini dan puas hati dgn masakan dorang

      Padam
  9. Sedap juga makan makan di restoran cina muslim ni ya. Pernah beberapa kali kami makan di sana. Ada kelainan terutama yang masak telur masin tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh ye ke?ye skrg dah banyak menu baru yg sedapa semuanya

      Padam
  10. napak sedap sup fin tu. ayu dah lama teringin nak makan. sekarang dah tahu kat mana nak dapatkan yang halal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu nak cari makanan chinise food yang halal susah skt jom jln2 ke ipoh blh sggh ke sini

      Padam
  11. Nampak menarik betul jugak menu menu yang ada dekat ni. Sekarang ni dah banyak kan restaurant masakan cina halal. Saya sendiri pun dah pergi ke beberape restoran cina halal. makanan favourite mestilah masak telur masin

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup telur masin dgn sayur kacang pun sedap byk lagi menu lain semuanya sedap

      Padam
  12. Suka juga makan masakan Cina sebab masakan nya unik dan susah nak jumpa restoran yang halal. Nak try lah Cuba makan kat restoran Chinese Muslim Restaurant Abdullah ni nanti .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak pun suka makan chinise food tapi nak cari yg halal susah jgk kan

      Padam
    2. Dah lama mama tak makan menu makanan cina. Tapi sebenarnya char kuey tiow, nasi ayam, dan yong tau fu pun makanan cina kan. Hehe

      Padam
  13. sedap-sedap semua makanan tu. saya baru tahu ada restoran cina muslim berdekatan MAPS tu. bolehlah cuba makan di sana nanti

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Restoran ni baru dibuka sebelum tu berada di tempat lain, elklah singgah makan disini bila pergi ke MAPS..harga pun mampu milik

      Padam
  14. Akak dah lama saya tak makan kat restoran Cina Muslim ni teringin kita bila tengok semua menu yang sedap-sedap ni kita paling suka ikan stim tu bestnya... Nanti belanja kita yer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maha mesti seronk kalau dapat datang ke restoran ni,bolehlah risik2 resepi dia dari chef dia...tak kedekut ilmu

      Padam
  15. Wah!! Boleh AM rekomen masa ke Ipoh nnti bln 10.. menu nampka menarik & harga berpatutan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye Am..berbaloi datang makan kat sini sbb harga dia tidaklah semahal mana dan sedap

      Padam
  16. Makanan cina muslim memang sedap..rasa dia pergh, kalau boleh nak datang balik..sedap semuanya..tengok menu yang akk tunjuk ni pun nampak sedap..tertelan air liur dah..tapi jauh pulak tempat dia..hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa..banyak lagi menu dia...sampai tak larat nak makan, semuanya sedap firstly sup shark fin

      Padam
  17. Makin banyak restoran chinese muslim..makin senang nak menikmati hidangan budaya diorg la kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye betul tu JMR, baguslah kan?kita dah tak susah lagi nak makan chinese food

      Padam
  18. Aduhai sedapnyer tengok. Tapi chinese food ni tak pedas kan. Bagus la ada restoran chinese muslim macam ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...memang tak pedas pun,,elok kalau bawak anak gerenti dorang suka

      Padam
  19. Hany pun suka gan chinese food. Kat area kl ada gak masuk kat muslim chnese food..mmg not bad jugaklah..cuma tak banyak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Restoran kat Ipoh ni banyak menu dia memang sedap kan?

      Padam
  20. ruginya tak dapat ikut sekali ke food review ni. Nak buat macamana ada hal lebih utama perlu diberi perhatian

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye ke?tak pa lain kali mungkin dapat pergi...

      Padam

Thak You For Your Comment