TASNEEM NATUREL BALM KIT BAYI SEMULAJADI UNTUK SI MANJA - KEUNGGULAN WANITA

NUFFNANG

DS NUFFNANG

Khamis, 18 Januari 2018

TASNEEM NATUREL BALM KIT BAYI SEMULAJADI UNTUK SI MANJA



SI MANJA DAN TASNEEM BALM TAK DAPAT DIPISAHKAN

Betul tak? Si manja dan balm Tasneem tak dapat dipisahkan, kenapa? Jawabnya ialah Balm bayi ni sentiasa menjadi kewajiban setiap ibu-ibu yang mempunyai anak kecil yang baru lahir, rasanya tak cukup syarat apabila kita membeli kelengkapan bayi, sebelum ada balm bayi lagi kita dah beli pelbagai barangan untuk bayi, kadang-kala minyak bayi yang digunakan pada bayi ibu-ibu tak sesuai langsung seperti pedih, bau yang kuat, kulit bayi melecet dan kemerah-merahan sekiranya tak sesuai dengan kulit bayi. Betul tak? 

Kini ibu-ibu tidak risau memikirkan masalah bayi mereka sebab sejak adanya balm bayi Tasneem Naturel, ibu-ibu tidak risaukan lagi malah sentiasa menjadi peneman untuk bayi-bayi mereka dan keluarga. Balm Taneem Naturel ni Seri Wangi suka sangat sebab balm ni di rumus khas daripada alam semula jadi serta kombinasi minyak )essential oil) yang bermutu tinggi. Dan lagi tanpa sebarang bahan kimia berbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna dan diperakui selamat kepada bayi.  Kalau nak tahu Balm Tasneem Naturel telah mendapat kelulusan daripada KKM.

Kemujaraban Tasneem Natural



Betapa mujarabnya Balm Tasneem Naturel ni, Seri Wangi dah beri pada cucu-cucu comel Seri Wangi, Amin dan Lana untuk sapukan pada tempat-tempat yang ada masalah. Cucu Seri Wangi si Amin ni masih bayi baru 7 bulan, jadi biasalah bayi kadang-kala meragam, sakit perutlah, kembung, tak lena tidur, selsema, batuk dan kadang-kala suka menangis. Jadi Seri Wangi suruh ibunya sapu Tummy Time selepas mandi, urut pelan-pelan kat perutnya dan juga tapak kaki agar tidak masuk angin, lepas pakai setokin. Masa nak tidur pulak Seri Wangi suruh ibunya sapu Sleep Time bagi menyenangkan si Amin tidur lena, biasalah bayi  kadang-kadang sukar tidur malam dan juga ada yang aktif waktu malam, bila dah sapu balm Sleep Time dan ok tak meragam dah heee....! Seri Wangi suruh ibunya sapu pada tapak kaki, belakang telinga, pergelangan dan di tulang belakang belakang. Ibunya kemain lagi happy bila Seri Wangi beri Balm Tasneem Naturel yang comel botolnya, lagipun nanti senang dia nak bawak dan simpan dalam bag bila nak berjalan-jalan.


Ni lagi sorang pulak, si kakaknya Lana Adriana...mentang-mentanglah appartment ada kolam renang, buat ibu ayahmya pening kepala nak melayan kerenahnya yang nakal, lincah dan petah bercakap. Bila anak Seri Wangi marah dan tak bagi mandi di kolam renang sebab takut nanti selsema dan demam...dia boleh tunjuk kat ayah dia Balm Tasnem Naturel. Bila dah puas mandi barulah ayahnya bawak balik rumah. Seri Wangi suruh ibunya sapu balm Cf-Rub (Coughflu Time) untuk disapu pada hidung, tekak, tulang belakang, dada dan tapak kaki.  Lepas tu Seri Wangi beritahu menantu sebelum tidur si Lana tu sapu balm Calm Time sama gak macam tadi sapu pada tulang belakang, tapak kaki, nadi, belakang telingaa dan pergelangan tangan agar si Lana selesa, tenang dan mengurangkan keletihan selepas penat mandi-manda dan bercanda di kolam renang.

4 JENIS BALM TASNEEM NATUREL


Produk Tasneem Naturel ni mempunyai 4 jenis balm:

1.  Sleep Time   2.  Calm Time   3.  Cf-Rub    4.  Tummy Time

Kempat-empat jenis produk muslim Tasneem Naturel ni bukan saja untuk kegunaan bayi tapi juga boleh digunakan oleh orang dewasa, kiranya satu family boleh guna. Berkesan 90% bila digunakan dan mujarab sangat, lagi pun kita tak risau kerana produk Tasneem Naturel mendapat kelulusan dan pensijilan dari KKM serta dubuat di Kilang OEM bertaraf GMP (good manufacturing). Tiada bahan chemical, bahan semulajadi, baunya pun sedap dan wangi terutama Lavender dan juga tak panas, tak melekit, tak pedih. Boleh tahan sehingga 3 bulan.

SLEEP TIME


Sleep Time

1.    Bantu anak supaya mudah tidur lena
2.    Bantu anak bangun dalam mood ceria.
3.    Membaiki kualiti tidur

Cara Guna

Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi, belakang telinga dan pergelangan tangan.

Ramuan

Cedar, Vetiyer, Roman Chamomile, Sweet Orange, Marjoram, Targerine fruit fermet, Ylang Ylang.


CALM TIME 


Calm Time

1.    Memberi keselesaan kepada bayi
2.    Mengurangkan keletihan dan tekanan.
3.    Bantu anak lebih tenang

Cara Guna

Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi, belakang telinga dan pergelangan tangan.

Ramuan

Lavender, Naval Orange, Marjoram, Targerine, Geranium, Frankinsense, Bargamot.


CF-RUB (COUGHFLU TIME)


Sleep Time

1.    Bantu kurangkan selsema dan cairkan kahak
2.    Bantu melegakan  asthma
3.    Mengurangkan suhu ketika demam

Cara Guna

Sapu pada hidung, tulang belakang, dada dan tapak kaki.

Ramuan

Lemon, Sweet Orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree,


TUMMY TIME


Tummy Time

1.    Bantu membuang angin dalam perut
2.    Bantu melegakan  perut sebu dan kembung.

Cara Guna

Sapu pada perut dan tapak kaki.

Ramuan

Fennel, Ginger, Wild Mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Juniper.



YOUTUBE CARA GUNA TASNEEM NATURAL



BERMINAT? MACAM MANA NAK ORDER?

Tasneem Naturel Network
15-1, Jalan Putra Kajang
Taman Putra Kajang
43000 KAJANG
Selangor

HOTLINE

011-20964665 (ORDER)
 (DAFTAR AGEN & STOKIS)
010-8453469



12 ulasan:

  1. wah k.halimah.... satu family blh guna ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa....memang pun bg budak2 pakai, hubby pun guna bila batuk dan selsema

      Padam
  2. Saya pun suka balm ni, sesuai sangat untuk baby dan seisi keluarga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Balm Tasneem ni mmg elok menantu ckp anaknya dah elok tidur mlm lena tidur

      Padam
  3. Terbaik.. 4 jenis balm untuk kegunaan satu keluarga... LeYa suka3x..😁

    BalasPadam
    Balasan
    1. Leya balm ni mmg elok, hubby pakai yg utk selsema sebenarnya sapu jer kat tempat yg sakit mmg elok.

      Padam
  4. saya salah sorang ibu2 yang pakaikan Tasneem Balm ni dekat anak2 :)

    BalasPadam
  5. Ada baby mmg kena stanby ni dekat rumah dan dlm handbag.. Saiz yg comel boleh dibawa kemana sahaja

    BalasPadam
  6. Satu family boleh guna berbaloi sangat-sangat. Anak pun serasi dengan balm ni.

    BalasPadam
  7. moga serasi kak dengan cucu akak. ainy pun pakai jugak tau. ainy pakai yang sleep time. best.

    BalasPadam
  8. best guna balm ni satu family guna kan

    BalasPadam

Thak You For Your Comment