PELANCARAN GILANG GEMILANG SIHAF ARABIC RESTAURANT - KEUNGGULAN WANITA

NUFFNANG

A DS NUFFNANG

Jumaat, 29 Disember 2017

PELANCARAN GILANG GEMILANG SIHAF ARABIC RESTAURANT


Seri Wangi rasa happy first time dapat jemputan makan tengahari di Sihaf Arabic Restaurant. Otak ni terbayangkan masakan makanan Arab yang pastinya sedap-sedap belaka dan Pak Arab yang handsome belaka.  Kita sudah biasa makan kat kedai mamak, tak mungkin rasanya sama kan? Ini memang restoran Arab yang pertama kali di Malaysia. Jadi buat pertama kalinya Seri Wangi hadir untuk di Pelancaran Sihaf Arabic Restaurant yang terletak di Shop Lot Vista Alam, Shah Alam. 



Seri Wangi rasa kagum bila melangkah masuk ke Sihaf Arabic Restaurant kerana tatarias dalamannya sangat cantik dan berkilau-kilauan bagaikan emas sesuai dengan nama restorannya iaitu SIHAF restoran bersempena dengan konsep yang disebut dalam Al-Quran yang bermaksud  Pinggan Emas. Logo restoran tersebut merujuk kepada namanya yang mengandungi tiga segitiga melengkung kerana 3 adalah  antara nombor ganjil  yang selalu disebut dalam Sunnah dan juga jumlah dalam hidangan dalam sehari yang biasa masyarakat amalkan dan corak tradisional yang terdapat pada  logonya melambangkan budaya Islam serta warna-warna yang digunakan mencerminkan negara-negara Islam. Seri Wangi barulah tau bahawa bukan sebarang logo dicipta tanpa maksud disebaliknya.


Hiasan Dalaman Sihaf Restoran
Seronok dapat meninjau ke dalam Sihaf Restoran Cuisine, masa untuk kita makan-makan pula, sememangnya ramai rakan-rakan blogger dijemput hadir bersama keluarga selain tetamu-tetamu lain datang menjamu selera menikmati pelbagai sajian masakan Arab ni, lebih-lebih lagi Seri Wangi menunggu kambing panggang...sedapnya...! First time nak rasa makanan Arab yang tak sama dengan pernah Seri Wangi makan, terutamanya nasi berani arabnya yang memang sedap belaka. Jom kita merasai masakan timur tengah dari Chef-Chef Pak Arab yang handsome-handsome belaka.


Menu Sihaf Restoran

Dipelancaran Restoran Sihaf Arabic Cuisine yang diacarakan oleh MC Richie Rachman pelbagai persembahan dihiburkan dengan nyanyian dan music Arab. Paling ditunggu-tunggu adalah acara pemotongan Shawerma (Kebab) yang terpanjang di Malaysia. Best betul bila dapat turut serta menggulong dan memotong Shawerma tersebut. 






Seri Wangi sempat rakam video untuk melihat Shawerma (Kebab) terpanjang di Malaysia. Seronok juga dapat joint dan buat sibuk kat meja panjang tu. Lepas habis digulong kebab tu dipotong-potong untuk tetamu...Seri Wangi tapau bawak balik untuk anak kat rumah...sebab weeeiii..! Haaa...kalau sapa-sapa nak merasa makanan Arab ni bolehlah datang ke Restoran Sihaf Arabic Cuisine ni..memang sedap.

Untuk Maklumat Lanjut
Restoran Sihaf Arabic Cuisine  




ALAMAT

SIHAF ARABIC RESTAURANT
B-LG-1 SHOPLOT VISTA ALAM
JALAN IKHTISAS
SHAH ALAM, SEL.

TEL:  011-11110500


40 ulasan:

  1. Nampak sungguh menarik.. kalau senang nanti nak kunjungi lah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang pun menarik dan menunya paling sedap..mesti cuba

      Padam
  2. Rasa rugi sangat tak pergi... Pelancaran Sihaf teruja tengok kebab tu...

    maklumlah cuti sekolah ni ada banyak program kenduri kahwin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. best tau...mcm2 ada...kebab dia mmg sbb dia xguna mayonis. dia ltk cream garlic

      Padam
  3. Amboi kak seri wangi happy sungguh wajah dapat makan nasi arab ye, heheheh fira tak pergi tapi husband yang pergi hehe

    BalasPadam
  4. nampak eksklusif sangat restoran ni. menu kat sini pun buat sha kecur air liur, teringin nak menjamu selara kat sini since banyak blogger yang update pasal ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye...mmg sedap mcm2 menu masakan arab...ramai blogger dijemput bersama family...best tau...

      Padam
  5. Nampak eksklusif sangat restoran ni. Menu makanannya pun cam sedap.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Restorant ni memang cantik dan eksklusif...makanan arab sedap, chef dia memang dari Arab, dgn pekerja dia semua dari Arab..

      Padam
  6. Perghhh sedapnya makan nasi Arab! lepas ni tau dah nak makan kat mana untuk nasi arab best!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa...memang sedap nasi arab sbb berasnya datang dari Aran sedap sangat masakan arab termasik kambing panggang, ayam dan byk lg..puas mkn

      Padam
  7. Ana paling suka bolognese dia kak. Sedap sangat. Baklova dia pun sedap. Nak kena dtg semula makan dkt sini bawa family sebab restoran dia selesa dan cantik. Sesuai utk family gathering.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memamg sedap bolognese dia, semua sedap..tempat dia pun cantik

      Padam
  8. wahhh sedapnya kak nampak sedap.. kalau gambar besar lagi jelas thehehehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa....klu blh ltk gbr besar dah lama ktk heee...

      Padam
  9. Bestnya tengok kebab terpanjang tu. Mesti sedap kan. Tengok menunya pun sedap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak xsempat nk mkn, cuma bwk blk tapau utk anak...hbs dia org mkn...sdplah tu...

      Padam
  10. Waaaaa hebat. Boleh bawak kawan hang out kat sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes...best klu bwk kwn2 dan family mkn kat sini

      Padam
  11. 1st time dgr ..lama jugakla tak makan nasi arab , bolehla Sal ajak Mr Hubby ke sana..tp klu ramai² lagi meriah rasanya..nti nak plan jugak bawak 2-3 family..sambil gathering..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suasana restoran Sihaf ni memang best, cantik dan unik, yg melambangkan keemasan dan kemewahan

      Padam
  12. SA x pernah makan kat sini..masa program ni SA ada program lain plak so x dpt pi...nampak meriah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best tau...sbb blh bwk family mkn2 dan bersantai dgn meriah

      Padam
  13. Lama tak makannasi arab.panjangnya kebab dia

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini nasi Aran ori tau...kebab dia memang sedap bahan-bahan dan sos semua buat sendiri

      Padam
  14. Baru tau shawarma tu adalah kebab. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...kak pun xtau..tp dia cakap kebablah, arab ckp sgawerma

      Padam
  15. Nasi arab mmg sedap dan tak jemu kita mkn; kebab tu mmg sedap anak suka

    BalasPadam
  16. tak pernah makan lagi nasi arab yang original macam ni.... kebab terpanjang lagi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasi arab dia mmg sedap xjemu mkn, kebab terpanjang di malaysia

      Padam
  17. huhuhu.. mesti naai arab dia pun sedap kan.. amboi.. kebab terpanjang tuuu.. macam mana rupa kebab tu.. teringat pernah makan kebab arab...sedap sangat2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...mmg delicious nasi arab dia, kebab arab lg sedap sbb bahan2 yg sedap iaitu cream garlic

      Padam
  18. Kebab tu mmg feveret..boleh singgah nnti.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kebab arab mmg sedap, bwk blk hbs anak sapu..

      Padam
  19. deco nampak cantik... makanan pun nmpk mcm bes.. siapa y minat mkn2 tu.. should come here..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes...tempat dia sangat menarik dan masakan pun sedap mcm mkn kat hotel 5 bintang

      Padam
  20. kak limah! memang konsep dalam kedai tu pun dah ibarat macam berada dalam kedai emas kan, terbaikla pemilik restoran ni!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup...makna Shihaf adalah pinggan emas, layanan pun ikut konsep hidangan dengan pinggan emas gitu...berkilau=kilauan...jgn kena rompak sudahlah...heee

      Padam
  21. Wah the longest Shawerma (Kebab) in Malaysia, ala rugi nyer saya tak dapat pergi that day.

    BalasPadam

Thak You For Your Comment