Khasiat Sacha Inci Oil dan Super Grains Sacha lnci Omega Plus dengan bahan organic dan 100% natural - KEUNGGULAN WANITA LIFESTYLE AUTHOR TRAVEL BLOG

Selasa, 13 April 2021

Khasiat Sacha Inci Oil dan Super Grains Sacha lnci Omega Plus dengan bahan organic dan 100% natural


Pengenalan berkenaan product AL-LECCA yang mengandungi Sacha inchi (Plukenetia volubilis) juga sering dikenal sebagai sacha peanut, mountain peanut, Inca nut or Inca-peanut. Ianya berasal dari beberapa negara Amerika Selatan tropika seperti Peru, Ecuador dan Colombia.  Di Hutan Hujan Amazon di Peru, telah ditanam oleh penduduk asli selama berabad-abad, namun, jumlah perdagangan yang mapan tidak mencukupi di alam sekitar hingga tahun 2009.Sacha inchi (plukenetia volubilis) adalah buah berbentuk bintang.  Ia juga dikenal sebagai kacang Inca atau kacang sacha, yang tumbuh di dalam buah buah berbentuk bintang


Rupa Sacha Inchi kalau Seri Wangi amati rupanya sekilas pandang macam bunga cengkih.  Tanaman Sacha Inchi dapat mencapai ketinggian 2 meter (6 ′ 6 ″), dengan daun berbentuk hati, daun bergerigi, panjang 10 hingga 12 cm (4 ″ -4.7 ″) dan 8 hingga 10 cm (3.1-3.9 ″  ) lebar, yang mempunyai panjang tangkai 2-6 cm (0,8-2,3 ″).


Terdapat dua product keluaran AL-LECCA iaitu Sacha Inchi Oil sachet dan juga dalam bentuk botol dan Super Grains Sacha Inci Omega Plus. 

Sacha Inchi Oil



Sacha Inci Oil adalah minyak paling bernutrisi di dunia dan mempunyai Omega 3, 6, 9. Omega 3 dalam Minyak Sacha Inci adalah 17 x darpada ikan Salmon dan 5 x daripada walnut. Sumber Omega-3,6,9, zat mineral, vitamin, antioxidant terbaik yang berasal daripada minyak tumbuhan.


Kenapa kita memerlukan Omega-3 dan Omega-6?

Omega-3 adalah asid lemak tak tepu yang terdiri daripada ALA, EPA & DHA. Omega-3 dan Omega-6 adalah dua jenis lemak tak tepu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia, Oleh itu tambahan Omega-3 &mOmega-6 adalah amat penting untuk perkembangan dan bekalan sumber tenaga untuk tubuh badan manusia.


Sacha Inci Oil minyak berwarna kuning keemasa  jernis ini merupakan makanan berkhasiat untuk semua tak kira jantina dan usia.

>Asid Lemak tak tepu yang tinggi (93%)
>Penghadaman yang mudah (96%)
>Kaya dengan vitamin A&E
>Kaya dengan asid mineral
>Bebas gluten
>Organik dan vegetarian

Manfaat dan kebaikan Sacha Inchi Oil

>Mencegah penyakit jantung
>Meningkatkan kecerdasan otak
>Melawaskan sistem pencernaan
>Meningkatkan sistem imun
>Meningkatkan tahap penglihatan
>Mengurangkan sakit sendi seperti gaot, kebas-kebas kaki dan tangan, alergi dan luka-luka cepat sembuh.


Siapakah yang digalakkan pengambilan Sacha Inci Oil

> Pesakit strok dan pesakit jantung
>Pesakit ezema
>pesakit Diabetis
>Darah tinggi dan kolesteral tinggi
>Peredaran darah rendah
>Gaot dan sakit sendi

Cara Pengunaan

>Ambil satu sachet ataupun satu sudu camca ke dalam minuman panas/sejuk, ataupun ke dalam makanan seperti bubur, sup, salad atau pasta. Tidak sesuai digunakan untuk menggorengdalam suhu yang tinggi kerana akan mengakibatkan kehilangan khasiat yang terkandung dalam sacha inci oil.












Super Grains Sacha Inchi Omega Plu




Super Grains Sacha Inchi Omega Plus adalah minuman berkhasiat yang dirumus daripada ramuan 7 warna berasaskan tumbuhan premium yang mengandungi antosianin dan fitonutrien yang tinggi. Minyak sacha inchi adalah sumber Omega-3 & 6 dalam nisbah yang betul untuk fungsi optima badan kita. Produk ini juga menawarkan protein dan serat makanan yang tinggi. Super Grains Sacha Inchi Omega Plus sesuai untuk semua orang bagi mendapatkan nutrisi harian yang lengkap.




Mempunyai ramuan 7 warna berasaskan tumbuhan premium yang mengandungi antosianin dan fitonutrien yang tinggi. 

1. Black - Black bean, black sesame
2. Red - Red bean, Medlar, Beetroot
3. Yellow - soy, corn, pumpkin, gingko
4. Brown - Brown rice, buckwheat, pine nut, walnut, sacha inchi oil
5. White - Oat, lotus, seed, chinese yam, euryales seed, barley, lily bulb
6. Purple - Purple sweet potato
7. Green - Kale, Green Been, Green Pea



Mengandungi 29 Jenis Bijirin & Sayuran + Minyak Sacha Inchi



 Manfaat Ramuan Multigrain

  Serat makanan tinggi

🌿Meningkatkan metabolisme

🌿Antioksidan tinggi

🌿Protein tinggi

🌿Anti radang

🌿Asid lemak penting

🌿Pelbagai vitamin & mineral

🌿Fitokimia, karotenoid, zeaxanthin & lutein yang tinggi





Cara Pengambilannya: 

1 sudu dicampur dengan air suam, minum setiap hari. Memang bagus diminum ketiks sahur untuk memberi tenaga dan tidak berasa lapar. Disarankan diamalkan oleh orang tua dan kanak-kanak yang tidak suka makan sayuran dan juga yang tidak mempunyai masa untuk memasak. 




Sekiranya berminat dengan profuk AL-LECCA:















Untuk keterangan lanjut layari:

WEBSITE

FACEBOOK

INTAGRAM


#sachaincioil #supergrainssachainchiomegaplus  #healthydrinks  #gaot #debetis #sakitsendi  #ezema #allecca 

11 ulasan:

  1. Menarik pula tengok khasiat produk ni terus teringat kat ayah , boleh riki2 la camni untuk dia.

    BalasPadam
  2. Banyaknya khasiat dia. Memang tengah nak mencari makanan tambahan. Nampknya ini menarik untuk dicuba ni!.

    BalasPadam
  3. Banyak khasiat Sacha Inchi Oil nie rupanya untuk kesihatan. Rawlins boleh beli untuk diri sendiri dan my parents gak nampaknya.

    BalasPadam
  4. This looks like such a beneficial and good product. never heard of sachi inchi but now i can’t wait to try it!

    BalasPadam
  5. Kalau Lin terus minum gitu je Kak, tak masuk dalam minuman, kang ilang raa kopiO Lin hahaha.. memang bagus, sampai sekarang Lin amalkannya..

    BalasPadam
  6. Betul la.. Tengok bunga dia terbayang mcm apa yang Kak Halimah mentioned ni.. Btw, bagus juga ye produk ni, sgt berkhasiat especially those yang ada sakit kronik ni..

    BalasPadam
  7. bagus produk ini..tengok formulasinya semua kaya dengan bahan smeulajadi yang baik untuk kesihatan badan

    BalasPadam
  8. First time tahu pasal sacha inchi ni. Banyak khasiat dia ye

    BalasPadam
  9. Kita ingat minyak zaitun jer bagus minyak ini pun bagus juga nak rekemen pada family kita mak ayah kita lah hehehehe thanks share ini akak..

    BalasPadam
  10. kakkkkk.. pertama kali kenal dan dengar nama produk ni kak.. nanti boleh cari.. nak cantik dan sihat cam akak juga.. hee~

    BalasPadam
  11. Wahhhh banyak jugak yee khasiat dia. Menarik! Boleh dijadikan makanan tambahan ni. Boleh lah nanti kita rekemen dskat family nanti.

    BalasPadam

Thak You For Your Comment