REVIEW ~ MALAYSIA CLAIGIO LED MAGIC EYE PATCH FROM KOREA - RED LIGHT THERAPY (RLT) FOR SKIN TREATMENT - KEUNGGULAN WANITA

NUFFNAG

Khamis, 31 Januari 2019

REVIEW ~ MALAYSIA CLAIGIO LED MAGIC EYE PATCH FROM KOREA - RED LIGHT THERAPY (RLT) FOR SKIN TREATMENT



Wahh...first time Seri Wangi dapat produk Claigio LED Magic Eye Patch dari Korea ni. Memanglah bagus sangat Seri Wangi dapat produk ni, happy sangat sebab sekarang ni kalau tengok mata Seri Wangi dah ada dark circle..orang kata mata panda? Hmmm...memanglah camner tak jadi gitu selalu tidur lambat. Buat apa yer...? Haaa...apa lagi kalau tak update blog and lepas tu layan pulak drama Korea....Kalau uoll nak tau Claigio LED Magic Eye Patch memang femous giler kat Korea apa lagi kalau uoll tengok drama "Encounter/Boyfriend" memang dorang pun pakai alat terapi bawah mata ni....Seri Wangi memang layan habis cite ni sebab tulah tahu sangat.

Kalau uoll nak tau sekarang produk ni dah ada di pasaran Malaysia, jadi uoll pun patutlah beli satu untuk kecantikan wajah uoll, firstly yang kat bawah mata tukan...uoll boleh jenguk-jenguk kat website ni - https://www.kbeautyagent.com




Kolagen di wajah kita semakin berkurangan sehingga 30% apabila usia kita meningkat usia 45. Kolagen memain peranan untuk memberi protin kepada kulit wajah agar nampak anjal dan gebu, tapi lama kelamaan kolagen jadi semakin berkurangan dan membuatkan kulit wajah kita mula nampak garis-garis halus, kedutan dan kering. Semasa usia muda tahap kolagen adalah 80% di wajah kita, apabila usia kita meningkat ke usia 25, kita akan kehilangan kolagen dari 1% ~ 1.5% setiap tahun dan semakin hilang sebanyak 30% bila usia meningkat 45. Haaaa...bayangkan kalau macam Seri Wangi ni dah masuk usia 60an....(hati mau muda) Baca sini Info Lanjut

Red Lihgt Therapy (RLT) Untuk Treatment Wajah

Kalau nak tau Claigio LED Eye Patch adalah yang pertama di dunia, tak ada lagi sebelum tu, ianya berupa RED Light Therapy(RLT) yang digunakan oleh pihak NASA untuk pertumbuhan pokok di angkasa lepas pada tahun 1990. Dan kemudiannya Red Light Theraphy (RLT) digunakan untuk rawatan wajah seperti kedutan, jerawat, luka dan parut-parut di wajah. Baca sini untuk info lanjut NASA Theraphy


5 Cara Mudah MenggunakaClaigio LED Eye Patch

1.  Mudah-Alih (Portable) -  Kalau uoll tengok Eye Patch kecik jer...mudah sangat nak bawak ke mana-mana, uoll masuk dalam handbag, masuk dalam pokok pun boleh dan bila guma bila-bila masa uoll senang...very portable.


2.  Kesesaian (convenient) -  Claigio LED Eye Patch ni sangatlah mudah uoll nak gunanya dengan menyambung wayar dia kat handphone uoll, no bateri tau...senangkan...nak guna bila-bila masa jer dengan terus sambung kat handphone uoll. Lepas tu bolehlah lekatkan ke bawah mata uoll selepas dah sambungkan kat handphone uoll tu.






3.  Ringkas dan Cepat -  Haaa....uoll dah tengokkan Red Light Therapy tu...jangan risau Red Light Therapy secara automatik akan padam sendiri apabila masa mencapai 8 minit selepas uoll tekan butangnya. Uoll bolelah buat macam spa uoll sendiri, macam Seri Wangi guna 1 hari 3 kali kalau nak cepat tengok hasilnya , tapi kadang-kadang termiss jugak...sibuk...haaa


4.  Selamat -  Claigio LED Eye Patch ni diakui selamat dan tidak memudaratkan kulit wajah, jadi uoll jangan risaulah sebab Seri Wangi sendiri pakai macam tak rasa apa-apa pun cuma seriyaun jugak tengok mata kita nampak merah, macam Hantu Kak Limah...haaaa...tapi nak cantik dan awet muda memanglah elok sangat uoll cuba tray,,,! Relex...jer..boleh pakai masa uoll gi shopping...


5.  Menakjubkan -  ClaigiPengama LED Eye Patch Red Light Therapy ni memang sangat menakjubkan ...why? uoll fikirlah kalau kita nak buat treatment Laser Therapy atau LED Mask memang keluar duit uoll beribu-ribuan tapi dengan Claigio LED Eye Patch ni uoll cuma keluar belanja RM249.00 and bila-bila uoll boleh pakai sampailah uoll puas hati dengan treatment spa kat rumah ni.




Pengalaman Menggunakan Claigio LED Eye Patch

Pengalaman Seri Wangi menggunakan Claigio LED Eye Patch memanglah rasa berbaloi dan Seri Wangi suka menggunakannya sebab mudah dan tidak membebankan. Seri Wangi boleh bawak balik kampung, time bersantai dengan kawan-kawan, bercuti dengan family dan time menulis blog kita boleh pakai Claigio LED Eye Patch sambil kulit wajah kita dapat therapy sepenuhnya.

Kesannya kita kena tunggu dalam dua tiga minggu atau sebulan untuk melihat hasilnya lagipun terpulang pada diri sendiri antara rajin atau malas nak praktikkannya....haaaa....kalau macam Seri Wangi memang hari-hari pakai sebab nak nampak cepat kulit wajah kita cantik gitu...tak cantik pun takpa asal kulit wajah kita bersih, awet muda dan berseri.

Bagaimana Nak Dapatkan Claigio LED Eye Patch

Oh mudah jer...kalau uoll nak dapatkan Claigio LED Eye Patch ni, uoll bolehlah carinya di website KBeauty ~ https://www.kbeautyagent.com/  dan kalau oll nak diskaun sehingga RM30 dan free shipping uoll bolehlah guna kod promo "HALIMAH" semasa proses checkout di website tersebut. Dan uoll cepat-cepat dapatkannya sebab promosi ini hanya untuk 30 pembeli pertama sahaja dan sah hingga 28 February 2019.

28 ulasan:

  1. menarik ni akak
    boleh cuba lepas ni .
    nnti share la lagi kalau betul2 menjadi hilangkan kedutan.sebab mmg nk cari pun hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak mg tiap2 hari pakai, biasa pakai mlm bila tgh relex

      Padam
  2. nampak menarik la product ni kak Limah..siap ada usb dan boleh dibawa kemana- mana kan..masukkan aje dalam handbag dan guna bila perlu kan...boleh hilangkan eyebag tak kak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang pun senang guna semua jenis hphone blh msk and sng nk bwk travel

      Padam
  3. Menarik juga sebab boleh guna di mana sahaja dan nampak sangat travel-friendly. Boleh nak suggest pada my sisters la nie. TQ ye sharing the info

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul sng nk guna bwk gi keja blh guna masa rehat cuma guma 8 minit jer

      Padam
  4. Syu dah guna led ni. Parut gelap bekas jerawat pun boleh pudar tau. Bukan untuk kedutan wajah je

    BalasPadam
  5. Macam menarik eyes patch ni. Teringin nak cuba sebab mata kita mmg sembab dan berkedut. Rasa tak selesa Giler...on the go pulak tu mmg best

    BalasPadam
  6. Menarik, macam nak beli je.. mula mula ingatkan LED tu panas, dah baca sampai abis "rasa macam takai apa-apa".

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..tak ada apa2 yg menakutkan..cuma lampu dia merah menyala npk scary jer...and xda rasa apa2..relex jer..dont't worry

      Padam
  7. Kita ada nampak org review produk ni hari tu, mcm elok je tp kita takut la nak pakai sbb ada laser2 ni huhu.. Tapi nak gak nampak muda dr usia. Byk dah line2 tua ni sejak2 masuk 30an ni huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...jgn risau lampu laser dia selamat, benda ni dah test kat angkasa lepas utk tanaman pokok

      Padam
  8. Sangat menarik !! Lepasnie tak adalah lingkaran gelap bawah mata dan eyebags berkilo-kilo. Yeayyy ! Nak beli jugaklah nanti.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa..memang pun eyebags berkilo2 hrp blh kurangkan my eyebags

      Padam
  9. Menarik juga eye patch ni ye kak limah. Boleh bawa ke mana mana dan boleh guna hangka masa yang lama .Saya ada eye patch juga tapi yang jenis pakai buang tu lah .Kena try juga nanti ni

    BalasPadam
  10. Bestnya dapat pakai eyes patch ni. Mata akan jadi lebih segar dan lingakran bawah mata pon akan pudar. Cantiklah mata nanti. Dahlah friendly-travel. Mudah nak dibawa kemana² sbb comel je kan. Barulah satisfied.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak memang suka pakai, jgn risau npk jer...lampu merah menyala..sebenarnya tak rasa apa-apa pun, guna pun cuma 8 mit sahaja

      Padam
  11. Kena guna ni...bila usia dh meningkat ke 4siries ni, kena jaga kulit wajah supaya tidak cepat berkedut dan maintain muda...tq sharing kak

    BalasPadam
  12. Looks interesting. I also want to try this. Will get it soon.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg intresting, plg sng guna and mudah nk bwk msk dlm hbag

      Padam
  13. Kak kalau malam malam tutup lampu and on eye mask ini memang menakutkan la... By the way, I read many good review about this device also, macam nak cuba juga.

    BalasPadam
  14. Haaa...memang pun npk scary klu tutup lampu...tp ok for your face

    BalasPadam
  15. Nice. Maintain awet muda la kak pasni, hehe

    BalasPadam
  16. Bestnya ada alat yg boleh bantu hilangkan kedutan. Harapnya tiada kesan sampingan utk jangka waktu panjang

    BalasPadam
  17. menarik sebab dia kecik pastu mudah nak selit kat dalam handbag

    BalasPadam
  18. utk org lelaki pun buleh guna kan? Mesti cuba lps ini..
    dah kemaskini blog list. blog akak tersenarai tau...

    BalasPadam

Thak You For Your Comment