Friday BBQ Buffet Dinner at Pergola Poolside, Royale Chulan Bukit Bintang - KEUNGGULAN WANITA LIFESTYLE AUTHOR TRAVEL BLOG

NUFFNAG

Selasa, 1 Januari 2019

Friday BBQ Buffet Dinner at Pergola Poolside, Royale Chulan Bukit Bintang


Royale Chulan Bukit Bintang sekali lagi sudi menjemput Seri Wangi dan rakan-rakan blogger yang lain untuk bersama-sama menikmati hidangan Friday BBQ Buffet Dinner untuk food review pada 21 Disember 2018 (Jumaat) di BBQ Night Galore. Pergola Poolside. Memang bestkan? Dapat menikmati hidangan BBQ di tepi kolam lagi...dengan suasana malam yang dingin, memang rasa nyaman nak mandi tak boleh lerr....sebab malam kan?kalau siang maunya terjun and berendam...jadi Seri Wangi cuma dapat berselfie jerlah.....haaaa 




Seri Wangi rasa teruja untuk review dan discover menu-menu yang dihidangankan malam itu. Sememangnya banyak sungguh menu-menu yang dihidangkan di BBQ Buffet Dinner seperti grilled meat, fresh prawn, desert yang beraneka rupa dan rasa dan lain-lain lagi. Jo...kita tengok hidangan yang lazat ni...


BBQ NIGHT GALORE

STALL



Stall
Pasta Stall - 3 types of pasta, 2 types of sauce, 6 types of condiments
ABC Stall with condiments
Fried Noddles Stall  - Chef specialty: Noodles of the day
Mongolian Stall - Mongolian BBQ with condiments










Salad and Appetizers







Hmmm...sedapnya bila lihat hidangan pelbagai aneka salad yang sangat menyelerakan hingga tak tau mana yang nak pilih dulu, kalau nak makan semua memang tak laratlah...perut kita ni kecik jer...

Salad and Appetizers

  • Mixed Fresh Garden Salad, Mesclun Salad
  • Red Cabbage Coleslaw
  • Celery, Onion and Tuna Salad
  • ake your own rojak buah
  • 3 Types of Dressing
  • Do your own Sa;ad: CAESAR SALAD


JAMBO SAUSAGES


Jumbo Sausages

  • Chicken and Beef satay with condiments
  • Satay Perut
  • Chicken SkewersMantis Shrimps
  • Slipper Lobster

Sauce
  • Mushroom sauce
  • Mint Sauce
  • BBQ Sauce
  • Air Asam
  • Chilli Sauce
  • Tomato Sauce
  • Peppercorn Sauce
  • Honey Mustard Sauce

CARVING STATION




Carving Station
  • Roasted whole lamb
  • Roasted hicken
  • Roasted Vegetable
  • 2 Type of sauces
HOT DISHES





Hot Dishes
  • Chinese Fried Rice (chinese)
  • Chicken Lasagna (western)
  • Ayam goreng berempah (malay)
  • Baked Potatoes (western)
  • Corn on the cob (western)
  • buttered mixed vegetable (western) 
SEAFOOD ON ICE


Seafood On Ice
  • Prawn, half  shell mussels and ciam
Soup
  • Mushroom soup, Bread Rolls and Butter


BARBEQUE PIT CHARCOAL




Barbeque Pit Charcoal
  • Marinated Chicken wing
  • Mixed grilled baked paris fish
  • Marinated quid
  • Kembong Fish
  • Black Pepper Beef
  • Lamb Shoulder
  • Grilled Prawn Herbs
  • Otak-Otak

DESERT











Desert
  • Assorted Jellies
  • Apple Strudel with vanilla sauce
  • Assorted French Pastries
  • Assorted Malay Kuih
  • Chocolate Fondue
  • Assorted Fruits
  • Bubur Cha-Cha
Hhmmm.....nampaknya dah banyak menu hidangan BBQ Buffer Dinner - BBQ Night Galore yang Seri Wangi postkan kat sini, nampak menyelera tak? Kalau rasa nak dtang berBBQ bersama family bolelah booking untuk dinner dari jam 7pm - 10pm setiap malam Jumaat.

Untuk ketahui maklumat lanjut berkenaan BBQ Buffer Dinner
layari:






x

22 ulasan:

  1. Sedapnya boleh makan BBQ kat sini. Nak gi jauh la pula. Tempatnya menarik. Makanan yang disediakan juga banyak ye....Tak tahu nak mulakan yang mana dulu ni.

    BalasPadam
  2. Telan air liur bila baca menu-menu yang ada especially roasted lamb. Aduhai... sabar je la. Salad pun variety !

    BalasPadam
  3. wah banyaknya makanan dia kak! nampak semua macam sedap-sedap belaka. harga dia berapa? mesti not bad kan? bolehlah try nanti heheh serius nampak sedap

    BalasPadam
  4. wow so many food to choose from there. all look very delicious, wish to bring my whole fam there for the buffet soon hehe

    BalasPadam
  5. Best la Kak Limah ada BBQ session macam ni na..kat tepi pool lagi..kelas betul..lama dh SA x join food review..harap tahun ni ni ada la untuk SA..

    BalasPadam
  6. Saya rasa paling tertarik adalah carcing station. Lapar dibuatnya. :D Seafood on ice juga amat menarik kan? Harga di hotel ini memang berbaloi. :)

    BalasPadam
  7. aduh kakkkkkkk.. tengok gambar pun dah berkeriuk lapar perut ni ha.. hee~ orang kata kalau gambar memberi impak pada pembaca, sudah tentu penghasilannya adalah terbaik.. kan ? laparrrrrrrrrr..

    BalasPadam
  8. Wow Kak Halimah.... Memarik juga pacakge di Royal Chulan ni. Boleh consider dinner kat sini. Menu menarik, harga pun menarik 👍👍

    BalasPadam
  9. Banyaknya pilihan makanan kalau kita pergi tempat macam ni memang tak tahu nak makan apa satu hehehehe tengok jagung tu memang kegemaran kiga bestnya makanan laut tu pun banyak sedap-sedap belaka...

    BalasPadam
  10. The food looks yummy! I love bbq. Seeing your pictures now i feel hungry already. My stomach started grumbling...lol

    BalasPadam
  11. Syoknye buffet bbq tepi pool tu...macam2 menu dihidangkan...sambil makan sambil ambil angin tepi pool...best btul

    BalasPadam
  12. Amboi kak Halimah seronok ye enjoy makan bbg kat tepi pool lagi. Banyak juga menu yang disedikan ya .Macam macam pilihan ada. Kalau saya dah rambang mata dah nak pilih yang mana satu sebab semua nampak sedap .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa..memang rambang mata pun,blur nk pilih mana yg nk mkn dulu

      Padam
  13. Banyak pilihan makanan yang disediakan.. fuhhhh sabo je la tengok heeee. Tengok gambar makanan je pun dah sedap.. rasanya mesti sedap kan. Rasa nak makan semua je tu hehe

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  14. Ya ampun.. Sedapnya semua. .Bbq tu.. Nad suka makanan macm no.. Dahla seafood. .Harga berapa ni ye kak. .haiahh malam-malam nampak entry ni. .Huhu. .

    BalasPadam
  15. aduiiii semuanya sedap....bila time lapar2 camni semua pun nampak sedap...for sure bahagian dessert adalah bahagian feveret saya kalau ke mana2 buffet...ehehehe

    BalasPadam
  16. Memang sedap-sedap betul hidangan yang disediakan... Yummy!

    BalasPadam
  17. seems like a very fun buffet next to the pool! i only been to royale chulan penang and they are very good as well although there's no buffet next to the pool la hahaha

    How to deal with markets ups and downs?

    BalasPadam
  18. Wow this is exciting! The rate is really affordable and i think the variety is fair for a bbq buffet by the pool. I hope there still have this promotion when i visit.

    BalasPadam
  19. I'm missing BBQ!!I need some grilled meat too!

    BalasPadam

Thak You For Your Comment