MAJLIS MALAM AMAL NOSTALGIA LAGENDA DI KELAB GOLF DIRAJA PERAK UNTUK MEMBANTU PARA ARTIS DAN PENGGIAT SENI TANAH AIR - KEUNGGULAN WANITA LIFESTYLE AUTHOR TRAVEL BLOG

Khamis, 20 Oktober 2022

MAJLIS MALAM AMAL NOSTALGIA LAGENDA DI KELAB GOLF DIRAJA PERAK UNTUK MEMBANTU PARA ARTIS DAN PENGGIAT SENI TANAH AIR


Rakyat Malaysia sedia maklum bahawa tahun 2020 pandemik global Covid 19 telah memberi impak besar kepada industri hiburan apabila semua aktiviti seni terpaksa dibatalkan atas faktor keselamatan dan kesihatan. Ramai antara artis yang terjejas. Ada yang terpaksa menjual alatan muzik bagi kelangsungan hidup, ada yang jatuh sakit malah ada yang meninggal dunia.

Walaupun kerajaan sudah membuka semula sektor hiburan pada awal penamatan PKP bagi membolehkan para artis dan penggiat seni meneruskan pencarian pendapatan dan pelbagai inisiatif digiatkan oleh agensi kerajaan dan NGO seperti Karyawan sudah tentu ia ambil masa agak lama untuk menstabilkan keadaan sosio-ekonomi mereka.

Perkara ini amat menyentuh perasaan semua termasuk pengasas acara ini, YM Dr Raja Putra Shah, lebih-lebih lagi apabila terbaca artikel di media sosial mengenai keadaan artis legenda, Fredo dan Shuib  serta pihak yang terlibat di industri hiburan yang lain yang turut terkesan. YM Dr. Raja Putra Shah yang telah bertahun lamanya mengenali Datuk Freddie Fernandez, Presiden Persatuan Karyawan Malaysia, telah menghubungi beliau dan mencetuskan idea acara majlis amal ini.


YM Dr. Raja Putra Shah sememangnya tidak asing lagi dalam pengendalian program muzikal kerjasama dengan RTM dan TV3 dan berpengalaman terlibat dalam 2,000 program termasuk beberapa program dengan artis antarabangsa. Beliau yakin gabungan bersama Karyawan menerusi kolaborasi strategik ini mampu menjayakan malam amal yang dijenamakan sebagai Nostalgia Lagenda yang bertujuan meraih dana untuk artis yang terkesan.

Kenapa pencetus idea memilih empat artis lagenda ini, iaitu Shuib, Fredo, Jay Jay dan Zur Eda? Mereka merupakan artis seangkatan yang pernah popular dengan lagu hits masing-masing pada era 80’an. Kenangan Lalu nyanyian Fredo Flybaits, Mulanya Di Sini nyanyian Shuib Freedom, Rindu Bayangan nyanyian Jay Jay Carefree and Pelitaku nyanyian Zur Eda sememangnya membawa kenangan nostalgia dan menggamit memori kepada ramai di kalangan kita, rakyat Malaysia tidak kira bangsa. Keempat-empat artis lagenda ini pernah dan sentiasa menjadi idola dan sumber inspirasi menerusi kehebatan suara, keasyikan melodi dan keindahan lirik yang membekas di dalam hati para pendengar sehingga kini.


Majlis amal yang dihadiri oleh 600 hadirin di mana majoritinya merupakan para usahawan tempatan, syarikat GLC dan agensi penyokong industri keusahawan negara ini juga mampu menarik minat mereka memberi peluang kepada para artis legenda ini mengadakan persembahan di majlis-majlis korporat dan sosial anjuran organisasi mereka dan rangkaian niaga mereka.

Kolaborasi majlis amal ini bukan sahaja bermula dan berakhir sulung di Kelab Golf DiRaja Perak tetapi akan diteruskan di bawah jenama Nostalgia Lagenda menerusi perjanjian kerjasama antara Persatuan Karyawan Malaysia dan syarikat pengurusan acara, Nerv Global Sdn Bhd dengan pelantikan YM Dr. Raja Putra Shah selaku penasihat acara.


Majlis amal ini telah yang berlangsung pada Sabtu, 15 Oktober 2022 di Kelab Golf DiRaja Perak (Royal Perak Golf Club) amat istimewa dengan kehadiran eksklusif Duli Yang Amat Mulia Raja Di Hilir Perak yang telah berkenan untuk menghadiri majlis ini setelah pihak kami mengadap Tuanku bagi mencadangkan dan memohon perkenan jemputan pada 9 Ogos 2022.
Di kesempatan majlis amal ini, kami juga bakal memberi penganugerahan kepada 10 penerima Anugerah United Entrepreneurs Awards (UEA) berdasarkan rekod dijadualkan dalam menyokong ekosistem keusahawanan nasional. Pemilihan penerima anugerah berprestij tinggi ini dilaksanakan oleh Panel Penasihat yang dianggotai oleh empat Presiden NGO Keusahawan dan dipengerusikan oleh seorang Profesor Kepimpinan, Perniagaan Keluarga, Inovasi dan Keusahawanan yang juga merupakan Pengarah Akademi Keusahawanan institusi pengajian tinggi tempatan yang tersohor.

Kami juga menamplkan artis jemputan, Iqa Nasra, finalis Mentor 5 dan Datin Maylene Yong, ikon penggiat kerja-kerja amal, selain kumpulan Migos, pemuzik graduan Aswara bagi memeriahkan lagi persembahan pada malam amal tersebut. Semoga dengan majlis amal Nostalgia Lagenda ini mampu memberi aspirasi kepada umum bersandarkan gagasan #kitajagakita dan #keluargamalaysi.

ZONE HOTEL


Untuk makluman semua sepanjang kami berada di Ipoh untuk menghadiri Majlis Malam Amal Nostalgia Lagenda, para media telah menginap 2D1N di Zone Hotel, terima kasih kepada MB Incoporated Perak.yang telah menaja penginapan pihak media. Untuk makluman anda Majlis Malam Amal Nostalgia Lagenda ini telah dianjurkan oleh Persatuan Karyawan Malaysia dan Nerv Global Sdn. Bhd.  Supported by : SME Perak dan CES. 
#MajlisMalamAmalNostalgiaLagenda
#NostalgiaLagendaCharityDinner
#PersatuankaryawanMalaysua #NervGlobal #SMEPerak
#CES #Majlisamal


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Thak You For Your Comment