"Malu Lengan, Tangan Penuh Bintik Hitam? Saapuu jer" - KEUNGGULAN WANITA LIFESTYLE AUTHOR TRAVEL BLOG

Jumaat, 25 Jun 2021

"Malu Lengan, Tangan Penuh Bintik Hitam? Saapuu jer"


Berdepan masalah kulit  kusam, tona tak sekata dan penuh bintik hitam bukan satu keinginan yang didambakan sesiapapun dalam dunia ini.Tambahan pula Malaysia berdepan iklim panas yang  berpanjangan. 


Bagi Sharon Teh atau nama sebenarnya Teh Swee Lin masalah bintik hitam di lengan dan tangannya dialami sejak 20 tahun lalu benar benar menyesakkan matanya. Wanita berusia 52 tahun dari Taiping, Perak yang bekerja dalam bidang jualan ini pada satu tahap rimas dengan masalah yang bagai tiada pengakhirannya.


Kerap 'berjemur' dek komitmen keluar bekerja di bawah panas terik matahari antara punca masalah bintik hitam mula bermaharajalela."Puas mencuba pelbagai produk kulit di pasaran, hasilnya tetap mengecewakan saya. Kesudahannya lebur semua wang begitu saja."Pernah juga terfikir mahu melakukan rawatan laser di kulit tangan itu. Tapi difikirkan kosnya memang sangat mahal. Saya amat realistik namun tidaklah sampai tahap membazir wang. "Pada satu tahap, saya hampir putus asa mencari solusi terbaik merawat masalah dialami. Biasalah golongan wanita mahupun lelaki zaman sekarang ini semua pentingkan kecantikan diri," katanyaMalah pada satu tahap Sharon terlalu geram hingga tidak sanggup melihat lengan sendiri.

"Nak pakai baju tidak berlengan pun tak sanggup. Saya jadi geram, tak selesa dan malu nak berpakaian mendedahkan kulit

"Pendek kata, saya akan cari solusi untuk menyarung jaket, kot atau memakai baju berlengan panjang," katanya

Bagaimanapun dipendekkan cerita, sekitar Mei lalu, iklan produk kesihatan kulit Saapuu pantas mencuri perhatiannya."Sejujurnya saya tidak tahu kenapa iklan produk berkenaan begitu pantas menangkap pandangan mata dan hati. Lantas saya menghubungi pihak mereka untuk bertanyakan lanjut mengenai produk itu.

"Saya masih ingat lagi tanggal 11 Mei produk itu selamat sampai di rumah untuk dicuba. 

Selepas beberapa kali menyapu  krim dan gel kulitnya berturut turut, kesan bintik hitam kian pudar. Kulit saya perlahan demi perlahan nampak kecerahannya. Bintik hitam juga sudah berkurangan.


"Dalam hati saya sendiri tertanya mukjizat apa yang ada dalam produk ini sampai begitu hebat sekali kesannya. Tak sangka dengan kos minimun, saya boleh lihat kesan dalam masa singkat," katanya

Tambah Sharon lagi selepas meneliti kandungan yang digunakan dalam produk Saapuu ternyata ia satu pelaburan berbaloi

"Produk SaaPuu mengandungi pelbagai  bahan organik yang sememangnya terbukti untuk kebaikan kulit. Contohnya seperti minyak argan, madu, daun sirih, daun pegaga, curcumin, daun gelenggang dan aloe vera. "Tambahan pula, paling utama dan meyakinkan saya kerana produk ini mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Jadi memang diakui produk ini selamat untuk dipakai tanpa rasa was-was. 

"Hati saya kini meloncat kegembiraan apabila 'penderitaan' masalah kulit saya akhirnya selesai begitu sahaja selepas menggunakan produk berkenaan. Kini saya boleh menjalani hidup dan bekerja dengan lebih berkeyakinan," katanya tersenyum.

Bagi yang ingin membeli atau mendapatkan maklumat tambahan mengenai produk Saapuu boleh layari www.online.saapuu.my


Baca:  https://www.keunggulanwanita.com/2021/05/cantik-berseri-bak-sakura-dengan-fanbo.html

Tag;   #Saapuu  #bintikhitam  #kulitkusam  #beautyproduk  #produkkesihatankulit  #skinhealth #beautyblogger  #malaysiablogger  #lifestyleblogger

3 ulasan:

  1. Wah its my first time get to know about this cream

    BalasPadam
  2. First time tengok product ni..nampak menarik tu kak Limah..lamanya x masuk sini...kak limah pun banyak senyap sekarang

    BalasPadam

Thak You For Your Comment