Nikmati Seafood Shell Out HALAL di OMBAK KITCHEN BANGSAR - KEUNGGULAN WANITA LIFESTYLE AUTHOR TRAVEL BLOG

Rabu, 17 Mac 2021

Nikmati Seafood Shell Out HALAL di OMBAK KITCHEN BANGSAR



"PAKAI TANGAN JER" 

Sejak PKP Seri Wangi dah lama tidak keluar jalan-jalan cari makan, rindu nak jumpa kawan-kawan, rindu nak membawang dan juga rindu nak makan di luar bersama family. Bila dah dapat kuar makan bersama my girlfriend and family amat bahagianya and terasa puas hati dapat lepaskan rindu.


Pertemuan buat kali pertama setelah terperap di rumah sejak PKP dan sekian lama tidak ketemu dengan mereka apatah lagi hendak menyambut birthday cucu kesayangan ialah di Ombak Kitchen, Bangsar. Nipun first time Seri Wangi ke sini dan first time nak try makan shell out sebab dorang kata seafood shell outnya sedap menggila!!

Bila Seri Wangi melangkah kaki ke Ombak Kitchen, Seri Wangi tertarik dan terpesona dengan hiasan dalamannya yang cozy, sangat tenang dan cantik dengan susunan dan dekorasi yang rapi, menarik dan warna-warni . Lagi meriah suasana dan ceria dengan hiasan untuk pelanggan yang ingin mengadakan majlis sambutan birthday family, anak-anak, kekasih dan kawan-kawan.






Ombak Kitchen ni memang terbaik shell out dia dengan menu-menu seafoodnya yang mengancam jiwa dan tekakπŸ˜‚πŸ˜‚ Fuhh... bila tengok pulak ketam, udang, sotong, kepah dilambakkan di depan mata korang dan yang best korang bolehlah pilih Alaskan King Crab, Canadian Red Lobster, XL Live Premium USA Oyster and XL Live Mud Crab... tulah menu-menu and seafood yang paling meletup gitu😍😍 Ombak Kitchen originating from the state of Louisiana, USA to maintain the freshness and juiciness and The Best Halal Seafood in Bangsar.

"Pakai Tangan jer" perkataan famous Ombak Kitchen memang pun kena makan dengan tangan siap pakai apron kalau tak habislah comot baju korang sebab syok sangat makan tak perasan baju korang makan sekali haaaa!!! orang belakang lalu pun tak nampak.

Don't worry all hidangan menu shell out dia halal tau. Seri Wangi rasa happy sangat bila dapat dinner dengan kawan-kawan di Ombak Kitchen, Bangsar. Restoren Ombak Kitchen ni menyediakan hidangan seafood shellout yang sememangnya sedap  dan menyelerakan. 




Hmmm... memang tak sabar kita dibuatnya bila hidangan shell out dihidangkan di depan mata. Tambah terliur dibuatnya dengan saucenya bersama taburan udang, sotong dan kepah sangat memukau mata. Dengan saucenya yang sedap iaitu Hot Cajun sauce dan Creamy Butter Milk sauce








Ombak Kitchen The Best Restaurant for Birthday Celebration in Bangsar. Let’s celebrate your birthday with our great birthday packages. We present you with our ‘Ombak Kitchen Signature Art of Dessert” a new concept in the art of dessert featuring local and international fruit. This dessert can be drawn for any happy occasion including for your Birthday Celebration. Tu dia betapanya Ombak Kitchen mempunyai pelbagai menu-menu hidangan terbaik untuk semua.

PREMIUM COMBO MENU







PREMIUM SEAFOOD






SELECTION SAUCES


Sauces disediakan:

> Signature Ombak Crazy Cajun Saucrme
> Butter Milk Curry
> Cheesy zesty Lemon
> Creamy Tomyam
> Peranakan Seri Nyonya
> Apple Cilantro Sauce


BIRTHDAY PACKAGE

 


DESSERT

  

 Ombak Kitchen Signature Art of Dessert



Pelbagai Minuman

Seri Wangi rasa puas hati dengan shell out yang disediaka betapa sedapnya bila sekali sekala dapat menikmati seafood shell out yang pertama kali Seri Wangi makan, sangatlah sedap dan rasa saucenya menambat hati, next time bolehlah datang lagi bersama anak-anak untuk sambutan hari jadi mereka nanti.




Untuk makulamat lanjut dan tempahan

WEBSITE


FACEBOOK

INSTAGRAM


ALAMAT

Ombak Kitchen Bangsar
12, Lorong Ara Kiri 2,
Lucky Garden,
59100 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan.

Waktu Operasi: 
Open daily = 10am - 10:30pm

Contact No: 
Reservation: +60 10 240 5946


 

#ombakkitchen #foodie #sheellout #malaysiafood #pakaitanganjer #birthdaypakage #jln2carimakan #dinnertime #seafood #foodieblogger #halalfood



20 ulasan:

  1. Ramai kata makan sini best nak try juga la nanti...

    BalasPadam
  2. Antara yg termurah jugak nie yang kita pernah jumpa.. sedapnya dah lama tak layan shell out

    BalasPadam
  3. Fuh sedapnya nampak. Boleh try nanti.

    BalasPadam
  4. Tak pernah pergi Ombak Kitchen KL pernah pergi yag dekat Shah Alam... ishhh sedapnya shell out

    BalasPadam
  5. Oh yumss! i tried their seafood before memang tip top and best lah.

    BalasPadam
  6. Nampak menyelerakan la hidangan seafood dia tu. Saya kalau pergi mesti terjah udang dan ketam dulu lepas tu baru yang ber'shell'.

    BalasPadam
  7. Semua menu akak cuba tu memang menyelerakan! Dah lama saya tak Shell Out. Last tahun 2016. Hahahaha. Nanti nak pi Ombak Kitchen lah. Dekat sikit yang cawangan Bangsar ni. Hehe.

    BalasPadam
  8. sedapnyaaa kak limah. sotong udang pun besar2 lah. terliur plak tengok gambar makanan haha

    BalasPadam
  9. Jauhnya Ombak Kitchen ni. Saya nak juga merasa makanan ni. Tengok gambar memang sedap.

    BalasPadam
  10. Dekat je dgn rumah ni. Dah pernah makan sini memang terbaik!. So far paling sedap pernah makan. Nanti nk pegi lagilah. Ada promo ni bolehla jimat sikit.

    BalasPadam
  11. Lama dah teringin nak makan kat OMBAK ni tapi belum ada kesempatan. Menu pun nampak sedap lagi2 kalau nak makan shellout memang sesuai dengan tagline "Pakai Tangan Jer". Air biru tu paling menarik , terus rasa haus haaa

    BalasPadam
  12. Selalu nampak orang share makan sini, memang sangat berbaloi, kena pulak Saya suka makan seafood Kak.. one day nak juga try makan sini..

    BalasPadam
  13. Percaya tak Rawlins tak pernah sampai lagi Ombak Kitchen nie. Teringin gak nak jejak kaki ke sini, perhaps in the very near future ada rezeki la

    BalasPadam
  14. Ya ampunnn heavennya dapat makan macam ni. Lobster dia tu besar sangat. Puas hati makan

    BalasPadam
  15. Nell pernah pergi makan kat Ombak Kitchen ni sekali before PKP 2.0 aritue...nell jarang makan seafood but i do love it tho!

    BalasPadam
  16. Nampak sedap sangat menu dia fuhh yaya memang hantu seafood tapi tengah pantang sekejap sebab anak masih menyusu dan ada eczema. Nanti dah habis fasa menyusu boleh la yaya masukkan list pergi sini hee

    BalasPadam
  17. mcm best je.. boleh cuba kalau kesana ni

    BalasPadam
  18. Waah... Syiok nya tengok akak makan shellout! Memang padu makan pakai tangan. Lebihbrasa kepuasannya kannnn? Nak pegi laaa nanti weekend

    BalasPadam
  19. Memang puas ati makan kat sini.tp sy paling suka sos cajun dia..memang sedap!

    BalasPadam
  20. tak pernah lagi makan kat sini. thanks sharing. nanti nak bawa family makan kat sini lah...

    BalasPadam

Thak You For Your Comment