MAJLIS PERASMIAN DAN PELEPASAN PESERTA FAST BIKES CLUB PROGRAM MELAKA JELAJAH UTARA MALAYSIA 2019 - KEUNGGULAN WANITA LIFESTYLE AUTHOR TRAVEL BLOG

NUFFNAG

Sabtu, 20 April 2019

MAJLIS PERASMIAN DAN PELEPASAN PESERTA FAST BIKES CLUB PROGRAM MELAKA JELAJAH UTARA MALAYSIA 2019

Pada 10 Apr 2019 lepas Seri Wangi hadir  di Majlis Pelepasan Peserta Fast Bikes Club Program Melaka Jelajah Utara Malaysia 2019 sempena Tahun Melawat Melaka 2019 di Dewan BanqueMajlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ). Sebelum majlis dimulakan para peserta Fast Bikes Club yang terdiri dari Malaysia, Brunei, Indonesia dan Singapura melakukan aktiviti senam pagi sebelum memulakan aktiviti Program Melaka Jelajah Utara Malaysia 2019.




Seri Wangi pun join sama bersenam pagi, seronok juga sekali-sekali join dorang ni, macam-macam kerenah lawak dorang bila dah berkumpul ramai-ramai, baru rasa lega dan badan pun berasa sihat sebelum meneruskan perjalanan Melaka Jelajah Utara Malaysia.

MAJLIS PERASMIAN MELAKA JELAJAH
 UTARA MALAYSIA

Ucapan Perasmian YBhg. Dato Mohd Sayuthi bin Bakar, Datuk Bandar Petalin Jaya
Tiba masanya   Katermajlis perasmian Melaka Jelajah Utara Malaysia 2019 yang disempurnakan oleh YBhg. Dato Mohd Sayuthi bin Bakar, Datuk Bandar Petalin Jaya, Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ). Penyampaian cenderahati kepada penaja iaitu TOYO Tube, ADABI, MOTO GUZZI, GIVI, KTM, ANNONA Coffee, Nyla Beauty Lipmattee,  Reappear MC dan ABS Katering dan dll.

Ucapan dari  Puan Asmaliana binti Ashari, Pengurus Kanan Bahagian Promosi
Pelancongan Jabatan Ketua Menteri

Ucapan dari Fadzlaini Ibrahim (DJ Ninie) Pengerusi Fast Bikes Club




PELEPASAN KONVOI PESERTA FAST BIKES CLUB


Program Melaka Jelajah Utara Malaysia 2019 ini adalah anjuran antara Fast Bike Club dengan Tourism Melaka dan juga MBPJ untuk mempromosikan produk-produk Negeri Melaka ke seluruh negeri serta juga luar negera. Program tersebut bermula dari Petaling Jaya, Selangor, Perak, Kedah, Perlis dan Pulau Pinang.


Pelepasan peserta-peserta yang terdiri dari pelbagai negara selain Malaysia ialah Brunei, Indonesia dan Singapura yang mana seramai 55 orang peserta termasuk 35 penunggang motorsikal berkuasa besar yang menyertai program tersebut untuk menarik 20 juta pelancong mengunjungi Melaka Bandaraya Bersejarah.






Kredit gambar dari LF Production and Khairi Ismail

#FastBikesClub  #MelakaJelajahUtaraMalaysia  #visitmelaka2019

19 ulasan:

  1. Untung kami duduk Malaysia ni kan, macam-macam program ada untuk kita pilih. Ini kalau abang ipar nampak dia sukalah.

    BalasPadam
  2. Bagusnya inisiatif Kementerian Pelancongan Melaka buat program macam ni. Untung dua belah pihak, bikers enjoy pergi tour, kementerian pun terjamin dapat hebahan setiap negeri yang diorang pergi. All the best for them!

    BalasPadam
  3. Wahhh bestnya lah kak limah dapat ikut abag-abag bikers ni berkonvoi. Nanti kalau ada peluang nak join gak lah..seronok pulak tengok..hehehe

    BalasPadam
  4. Meriah tengok majlis perasmian dan pelepasan peserta fast bikes n . Untung kita rakyat Malaysia sebab ada pelbagai program menarik dianjurkan untuk kita sebagai rakyat join. Banyak kelebihan join program macam ni kan kak

    BalasPadam
  5. Meriah sambutan ni. Macam2 aktiviti dia jurkan sampai kita pun x tahu. Mungkin promosi kena
    Meluas lagi baru ramai yg alert

    BalasPadam
  6. Nice event for participants and great initiative by Malacca Tourism. Hope more peoples will visit Malacca after this.

    BalasPadam
  7. macam2 program sekarang ni. lengkap berpakaain tradisi. mesti tourist akan suka tgk gaya lifestyle kita dimalaysia

    BalasPadam
  8. Bagus program macam ni, promosikan sektor perlancongan Malaysia memlalui kaedah yang lebih santai. Best kalau dapat join sekali program macam ni

    BalasPadam
  9. wowww..dia jalan keliling negeri ke..syoknya kalau event macm ni kan..meriah...motor kuasa besar ni selalu la buat jalan-jalan malaysia ni

    BalasPadam
  10. Melaka best antara negeri yang ena sangat suka pergi tak pernah bosan dari zaman belajar sampai dah berkeluarga. Meriah ye sambutan visit melaka. Kawan pon dapat jemputan. Huiss jeles taw.

    BalasPadam
  11. wah sampai ke melaka kak berjalan. seronok kalu jalan-jalan naik motor besar ni. zap kejap je dah sampai ke destinasi. bagus ada program macam ni promosi tempat menarik dengan gaya travel santai-santai

    BalasPadam
  12. Wah! Jauh perasmian program melawat melaka ya? Sampai ke utara perginya.huhu. yeah ! Selamat melawat melaka semua! Cx orang Melaka rasa teruja pula . Hehe

    BalasPadam
  13. Melaka ni memang kaya dengan aktiviti-aktiviti menarik dan perlancongan. Memang wajar negeri ni dapat anugerah dari unesco. Waktu zul belajar dekat melaka pun banyak join program di sana.

    BalasPadam
  14. Wah.. Seronoknya dpt round2 bandar melaka bersama dgn abam2 bikers yg sado nie.. Layan abiss.. Bertuahnya nye kak seri wangi yea.. 😍😍😍

    BalasPadam
  15. Seronok dapat join aktiviti ride sebegini. Dah la aktiviti sihat, dapat bersosial dgn segenap lapisan masyarakat plak tu

    BalasPadam
  16. Bagusnya inisiatif Kementerian Pelancongan Melaka buat program sebegini. Inisiatif yang bagus untuk golongan belia turut serta. Enjoy sakan akak dapat join program ni. Seronok lak adanya bikers round the tour. Manalah tau lain kali kita pun dapat join gak

    BalasPadam
  17. Terpikir jugak nak sertai pengembara dengan basikal, tapi, kena buat latihan dulu dengan stamina yang lama ni. Semoga peserta dapat menikmati keseronokan pengembara bandar dan jugak mengenali bandar dan masyarakat kita dengan lebih mendalami.

    BalasPadam
  18. ni semua bikers bikers kental semua ni.. best kalau boleh selalu buat pengembaraan macam ni

    BalasPadam
  19. Erm.. Menarik.. Seronok juga kalau ada pelbagai aktiviti diadakan,kan..
    Sambil boleh mengeratkan ukhwah persahabatan gitu..

    BalasPadam

Thak You For Your Comment