ROYALE CHULAN BUKIT BINTANG - INTERNATIONAL BUFFET DINNER EVERY SATURDAY AT SUNFLOWERS BRASSERIE - KEUNGGULAN WANITA LIFESTYLE AUTHOR TRAVEL BLOG

Ahad, 20 Januari 2019

ROYALE CHULAN BUKIT BINTANG - INTERNATIONAL BUFFET DINNER EVERY SATURDAY AT SUNFLOWERS BRASSERIE


First Food Review Bulan January 2019 - First food review Seri Wangi review pada 12 January 2019. Sekali lagi Seri Wangi berpeluang menikamati makan malam hidangan International Buffet Dinner bersama-sama rakan  blogger di Sunflowers Brasserie,  Royale Chulan Bukit Bintang. Pelancaran menu-menu terbaru untuk hidangan setiap hari Sabtu tersebut adalah hidangan berupa Mix of Asia, Western dan hidangan masakan yang diminati oleh pelanggan disediakan oleh Chef-chef yang berpengalaman luas. 



Sunflowers Brasserie
Seri Wangi kali ini rasa lebih teruja untuk review dan discover menu-menu hidangan International Buffet Dinner yang dihidangankan malam itu, nak rasa bagaimana masakan antarabangsa, lebih-lebih lagi ianya disediakan oleh chef-chef yang hebat dan berpengalaman luas. Sememangnya banyak sungguh menu-menu yang dihidangkan seperti  Roasted Lamb Leg, Poached Seafood  with Cooktail Sauces yang memang sedap giler,  grilled mini steak, desert yang beraneka rupa dan rasa dan lain-lain lagi. Jom...kita tengok hidangan yang lazat ni...


INTERNATIONAL BUFFET DINNER

APPETIZERS (COLD)

Poached Seafood  with Cooktail Sauces









Pasta salad, Greek Salad, Tuna Salad, Coleslaw, 
Kerabu Mangga Muda, Kerabu Ayam, Kerabu Daging, Kerabu Sotong, Thousand Island, Italian Dressing, French Dressing, Caesar Dressing, Salad Fish, Salted Egg, Ikan Pekasam, Keropok ikan, Keropok Sayur. Do your Salad - Nicoise Salad.











MAIN COURSE









White Rice (Malay)
Fried Koay Teow (Asian)
Grilled Mini Steak with Black Sauce (Western)
Vegetarian Bean Curd with Dried Chilli (Chinese)
Rosted Lamb Leg with Pure Green Pepper Sauce (western)
Ginger chicken (Chinese)
Pan Firied Fish with Dill Cream Sauce (western)
Butter Mix Vegetable Raisin(western)

SOUP STATION




CreamyWild Mushroom Soup (western)
6 types of bread selection

STALL 1



Pasta Corner

Spaghetti, Fettuccine, Penne (western)
2 Type of sauces

STALL 2


Mee Bandung Muar (Malay)

STALL 3





Nasi Lemak with Condiments
Ayam Goreng Berempah
Sambal Sotong
Kacang Panjang Tumis Belacan

STALL 4




Assorted Steamed Pau
Teochew Porridge

STALL 5



DESSERT














Wahhh...macam mana? dah puas hati menjamu mata?Kalau uoll pun nak merasai betapa nikmat dan lazatnya hidangan yang disediaan untuk hidangan International Buffet Dinner di Sunflowers Brasserie setiap hari Sabtu dari 7pm - 10pm. Uoll sudah boleh booking buffet tersebut dari sekarang.




Untuk Maklumat Lanjut:


WEBSITE

FACEBOOK



ALAMAT

Sunflowers Brasserie , Level 1
Royale Chulan Bukit Bintang
17-21, Bukit Bintang Street
Bukit Bintang
55100 Kuala Lumpur

Tel:  +603-21439898









x

21 ulasan:

  1. wah kemain banyak menu hiteanya ek, saya pun belum berkesempatan lagi nak kesana lah. ermm betul betul tempting dibuatnya bila baca entry ni

    BalasPadam
  2. Sedap sedap makanan yang diaorang sediakan tu. tapi kalau bab buffet ni, tempat first saya pergi mesti tempat dessert dulu. tak tau la kenapa tapi memang makan dessert dulu huhuh

    BalasPadam
  3. Wahhh ada pasta corner. jarang kita tgk buffet ada pasta corner.And mee bandung muar tuu.. Yummy! Sedap nya laaa.... Rezeki ni kalau dapat makan buffet macam ni.

    BalasPadam
  4. Royal Chulan memang terkenal dengan makanan yang sedap- sedap..sampai hati kak Limah x ajak SA tau...bestnyaaaa...next nak terjah la kat sini...lama dah tak makan sedap- sedap

    BalasPadam
  5. Sedap-sedap semua hidangan yang ada di Royale Chulan ni... Memang menggiurkan dan buat rasa lapar je..

    BalasPadam
  6. saya suka makan, food hunter..nanti boleh cuba makan disini..cuma lambat jugak la nk sampi sana hihihi..saya di kedah

    BalasPadam
  7. oo! hari sabtu je kee.. they should have it every day! the food looks good!

    BalasPadam
  8. wah..banyak giler pilihan makanan kat sini...sedap2 pula tu..harga pun sangat berpatutan dengan menu2 nya yang terbaik

    BalasPadam
  9. belum pernah makan buffet dekat Royal Chulan Bukit Bintang ni lagi.. kalau ada peluang nanti boleh lah try makan buffet kat sini.. tengok menu sedap2 tu..

    BalasPadam
  10. Patut la ramai yang preview menu buffet dekat royale chulan ni. Memang variety dan puas hati betul even ayar RM78 pun

    BalasPadam
  11. wow looking at those food at this hour make me so hungry la...i love seafood spread in buffet..make my money worth...

    BalasPadam
  12. sedapnya..terliur baca entri akak seri. harga pun boleh tahan murah & berbaloi dengan pilihan menu makanan semua tu..nak cuba la nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. harga dia mmg murah jgk lgpun byk menu yg dihidangkan

      Padam
  13. Bestnya! Cx tak pernah lg lg review makanan hotel tapi banyak baca pasal food di Royal Chulan ni. Terbaik servis dan hidangan dia. Menggiurkan! Boleh rasa rambang mata nak makan kalau depan mata ni

    BalasPadam
  14. Banyak pilihan kalau makan kat sini, sedap sedap jugak makanan dia. Terbayang bayang pulak seafood masak sweet n sour dia..nyumm nyumm

    BalasPadam
  15. nampak menyelerakan semua hidangan, tengok harga pun macam affordable boleh lah dapat bawa satu keluarga ke sini.. nyum nyum nyumm

    BalasPadam
  16. betul tu...buffet dinner kat royale chulan mmg sedap dan harga berpatutan

    BalasPadam
  17. looks niceeee! i tried the one in Royale Chulan Penang but not the one in kl. but big hotel like this should have standardize quality, next time i go kl must go try too

    BalasPadam
  18. Wow bestnya kak limah mcm2 pilihan makanan ada dekat sini yer. Harga pun not bad dan boleh diterima. Nanti nk bawa satu family kesini lah. Thanks for sharing kak limah.hehehe

    BalasPadam
  19. eheeem best nyee tengok gambar2 makanan yang sedap2 tu =D

    BalasPadam
  20. Teringin nak makan buffet kat Royale Chulan Bkt Bintang ni. Kalau kat cawangan Penang dah pernah cuba, memang sedap. harga pun berpatutan.

    BalasPadam

Thak You For Your Comment