Dato' Dr. Loga Bala Mohan Jaganathan BERJIWA RAKYAT dan DEKAT DI HATI penduduk Wilayah Persekutuan - KEUNGGULAN WANITA LIFESTYLE AUTHOR TRAVEL BLOG

Selasa, 1 November 2022

Dato' Dr. Loga Bala Mohan Jaganathan BERJIWA RAKYAT dan DEKAT DI HATI penduduk Wilayah Persekutuan
Sepanjang khidmat Dato' Dr Loga memegang jawatan Timbalan Menteri Wilayah 2013- 2018 beliau adalah seorang pemimpin yang mesra kepada rakyat dan amanah dalam melaksanakan tugas beliau sepanjang khidmat sebagai Timbalan Menteri Wilayah.


Beberapa pemimpin tempatan menyuarakan sokongan mereka kepada bekas Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Loga Bala Mohan untuk menjadi calon Barisan Nasional pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) akan datang.

Pengerusi Umno Bahagian Bukit Bintang Datuk Seri Zainal Rafique, ahli jawatankuasa Majlis Perniagaan Brickfields S. Krisna Kumar Sitaram dan Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Kampung Pandan TM Padmanathan semua berpendapat bahawa Loga Bala akan menjadi calon yang boleh dipercayai untuk BN.

“BN sememangnya memerlukan seorang yang rajin, berbudi bahasa dan baik hati seperti Loga Bala sebagai calon. BN harus meletakkan Loga Bala di kawasan pilihan raya boleh menang," kata mereka.
Zainal berkata semasa menjadi timbalan menteri, Loga Bala telah bekerja tanpa mengenal penat lelah untuk menyelesaikan isu awam dan membantu golongan berpendapatan rendah.

“Dia sentiasa baik dengan orang ramai dan sentiasa mendengar kesusahan mereka. Beliau sentiasa bertindak tegas untuk menyelesaikan rungutan rakyat. Dia akan menjadi calon yang baik untuk BN dengan syarat dia mendapat kerusi yang betul," kata orang kuat Umno itu.
Krisna Kumar memuji Loga Bala atas bantuannya yang diberikan kepada peniaga Brickfields. Beliau berkata bekas timbalan menteri itu membantu menempatkan peniaga kecil, seperti kedai bunga dan pemilik kedai makan, ke premis strategik baharu untuk meningkatkan perniagaan mereka.

Pada musim perayaan, beliau berkata Loga Bala akan mempercepatkan kelulusan pelesenan untuk peniaga tanpa gangguan daripada pihak berkuasa tempatan.

“Beliau adalah seorang yang berjiwa rakyat, tidak pernah menafikan peluang sesiapa untuk mengetengahkan sebarang isu kepadanya. Beliau sangat handal dalam menyelesaikan isu awam. Beliau pasti akan menjadi calon yang baik untuk BN," kata Krisna.

Melalui inisiatif Loga Bala, Kementerian Wilayah Persekutuan membelanjakan hampir RM20 juta untuk menaik taraf dan mengembangkan bandar Brickfields ‘Little India’ di Kuala Lumpur.

Loga Bala pastinya telah membina reputasi yang boleh dipercayai sebagai pemimpin yang berjiwa rakyat semasa menjadi timbalan menteri antara 2013 dan 2018. Beliau telah melaksanakan banyak projek awam di bawah kementeriannya untuk memberi manfaat kepada golongan berpendapatan rendah.

Salah satu projek luar biasa beliau ialah dasar Unit Pampasan Setinggan (SCU) Kuala Lumpur, di mana kerajaan persekutuan BN sebelum ini akan membina 1,000 rumah murah untuk penempatan semula penduduk setinggan miskin yang kehilangan tempat tinggal. Rumah itu terdiri daripada 300 unit flat di Kampung Pandan, diikuti 500 unit lagi di Sentul dan 200 unit di Bukit Kiara.

Kerajaan BN di bawah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah membina dan menyiapkan projek Kampung Pandan tetapi tidak dapat memulakan projek lain kerana ia digulingkan dari Putrajaya pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

Padmanathan memuji Loga kerana menyelesaikan isu setinggan Kampung Pandan tanpa sebarang masalah, protes jalanan atau perbalahan undang-undang.

Beliau berkata Loga Bala berjaya menyediakan unit flat bersubsidi RM42,000 kepada setiap isi rumah.

Beliau berkata Loga Bala juga memperoleh pinjaman perumahan penuh dengan hanya 2% caj pentadbiran setahun daripada Kerajaan jika Malaysia melalui Yayasan Wilayah Persekutuan (YWP) untuk penduduk setinggan membeli unit flat mereka, selain memberi pampasan tunai RM19,500 setiap isi rumah.


Senator Dato' Dr. Loga Bala Mohan JaganathanSenator Dato' Dr. Loga Bala Mohan Jaganathan adalah merupakan Senator di Dewan Negara Malaysia sebelum dilantik sebagai Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan Malaysia yang dilantik pada 2013 hingga 2018 lalu.

Sepanjang khidmat Dato' Dr Loga memegang jawatan Timbalan Menteri Wilayah 2013- 2018 beliau adalah seorang pemimpin yang mesra kepada rakyat dan amanah dalam melaksanakan tugas beliau sepanjang khidmat sebagai Timbalan Menteri Wilayah.

Beliau sangat di hormati dan dikasihi oleh semua lapisan masyarakat tidak kira agama dan bangsa kerana karekter beliau yang mesra bersama penduduk dan tegas dalam melaksanakan tugas kerja-kerja sebagai Timbalan Menteri Wilayah.

Inilah pemimpin yang dihormati dan di sayangi semua lapisan masyarakat kerana salah satu pemimpin yang turun padang berjumpa dengan penduduk bagi mendengar, melihat dan melaksanakan kerja dengan pantas dan sistematik serta efisyen.

Ini lah tokoh kepimpinan di Wilayah Persekutuan yang dapat berkhidmat dengan masyarakat dan memartabatkan kepentingan penduduk terutama di Wilayah Persekutuan.

Beliau adalah pilihan yang tepat sebagai calon pemimpin terutama di kawasan Wilayah Persekutuan. Mempunyai latar belakang yang berwibawa, amanah, jujur dan bersih sebagai seorang pemimpin yang berwibawa, telus dan ikhlas dalam melaksanakan segala tanggungjawab yang di amanah kan.

Penduduk di sekitar Wilayah Persekutuan sentiasa memberi sokongan kepada beliau. Majoriti penduduk juga berharap beliau akan kembali dan menerajui Kepimpinan di kawasan Wilayah Persekutuan.

Dato' Dr Loga Bala Mohan Jaganathan adalah pilihan penduduk kawasan Wilayah Persekutuan kerana rekod kepimpinan beliau sepanjang khidmat sebagai Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan 2013 - 2018 telah TERBUKTI sebagai pemimpin yang BERJIWA RAKYAT.
Keterangan lanjut layari

Facebook


4 ulasan:

 1. Thank you for nice information. Please visit our web:
  www.uhamka.ac.id

  adi
  adi

  BalasPadam
 2. Apabila kita dipilih sebagai calon kepimpinan yang terbaik, harap dapatlah memberikan perkhidmatan yang terbaik juga buat mereka.

  BalasPadam
 3. dato ni famous kan.. selalu baca berita ttg beliau

  BalasPadam

Thak You For Your Comment