Festival Season - Celebrate Christmas Eve and New Year's Eve at Royale Chulan bukit Bintang - KEUNGGULAN WANITA

NUFFNANG

DS NUFFNANG

Jumaat, 7 Disember 2018

Festival Season - Celebrate Christmas Eve and New Year's Eve at Royale Chulan bukit Bintang



Christmas Eve Buffet

 Sekejap ajer...masa berlalu dah nak masuk bulan Disember 2018 dan tak lama lagi dah nak sambut Christmas...jadi sudah tentu hotel-hotel pun sibuk mempromosikan  buffet untuk raikan Christmas nanti. 


Seri Wangi dan rakan-rakan telah menerima jemputan untuk bersama merasaikan keenakan hidangan buffet di Hotel Royale Chulan Bukit Bintang iaitu sempena Christmas Eve and New Year's Eve Buffet di Sunflowers Brasserie, tingkat 1, Royale Chulan. First time Seri Wangi menerima jemputan tersebut untuk merasai keenakan menu-menu buffet yang dihidangkan di sini, jadi sedikit sebanyak kita dapat merasai bagaimana hidangan sambutan Christmas mereka.

  


Halal ke? Haaa,,,bab ni uoll jangan risau sebabnya hidangan dan menu-menu semuanya halal belaka. Penyediaan menu-menu buffet tersebut disediakan oleh Chef Raja Kamaroszaman. Royale Chulan Bukit Bintang Executive dan juga teamnya yang ramai dari kalangan anak Melayu kita. Jadi jangan risau kalau uoll bersama-sama hendak meraikan Christmas di sini. Menikmati hidangan Christmas Eve nd New Year's Eve Buffet petamg itu sangatlah buat Seri Wangi berasa teruja memandangkan hidangan yang pelbagai rasa, hiasan yang menarik dan hidangan yang mewarna-warni dan sedap-sedap belaka. Dan...nak tau Seri Wangi 10 kali round nak pilih menu yang mana nak makan dulu...haaaa....


Christmas Eve and New Year's Eve Buffet 

Dessert


Seri Wangi suka tengok dessert dia sebab hiasannya semua cantik-cantik...tak sabar rasanya nak makan sebab Seri Wangi memang gilerkan Kek.Semua dessert yang dihidangkan menarik hati dan sedap sangat kalau boleh nak cuba semuanya tapi....haaa...dah terlarat nak makan,






Christmas Fruit Cake
Vanilla Yule Log
Chocolate Yule Log
Tiramiau in Shooter
Almond Stollen
Orange Cinnamon Savarin
Christmas Cookied
Panetton and Pandoro
Bitter Dark Chocolate Mousse in Chocolate Cup
Praline Cheese Cake
Mince Pies
Christmas French Pastry
Chrristmas Pudding with Vanilla Anglaise
Gingerbred Men
English Trifle
Christmas Cinnamon Brulee
Assorted Pudding


Hidangan Hot Dishes


Hidangan Hot Dishes pulak....tadi Seri Wangi dah tunjuk  dessert dia bagi uoll terliur sikit....tu baru desssert....ni Seri Wangi nak tunjuk kat uoll menu utama dia iaitu Hot Dishes....memang hot pun sebab kalau uoll tengok lagilah tak sabar-sabar nak makan...terus jadi lapar,,,masa tu memang lapar pun haaaa,,,,uoll tengok gambar jerlah...














HOT DISHES

Butter Rice
Gratinated Seafood Thermidor
Baked Stuffed Crab with Citrus Sabayon
Potato Croquettes, Brussels Sprouts, Tomato Provencal and Baby Carrots
Oats Prawns
Teriyaki Beef on Grilled Pineapples
Baked Lasagna with Seafood Tomato Sauce


CARVING STATION

Wau....yummy...memang semuanya sedap dan yang paling Seri Wangi suka makan dulu Butter Rice yang memang menyelerakan...lawannya Roasted Turkey...bukan senang tau dapat makan lauk ayam Turkey ni...cuma boleh dapat masa time Christmas Eve...lepas tu amik pula Roasted Whole Lamb....hidangan menu yang paling istimewa yang Seri Wangi sukakan.



Roasted Turkey with Grape Honey Sauce
Roasted Whole Lamb
Italian Herbs with Marinated Lamn with Grilld Vegetables
Hot BBQ sauce and Mint Jelly



PASTA CORNER



Italian Pasta with Napoleon Sauce
Bolognaise Sauce
Carbonara Sauce

Condimements

Capsicum
Black Olives
Spring Onions
Chicken Ham and Cheese

APPETIZER





Smoked Salman with Citrus Mayonnaise
Poached Tiger Prawns and Mussels on Ice
Mustard Dill Sauce


SALAD BAR












Imported green salad
Sliced tomatoes with Basif Vinaigrette
Mixed Marinated Grilled Mushrooms
Mixed Bean Salad
Yellow Corn Kemels
Roasted Chicken Salad
Italian Seafood Salad
California Grape Salad with Crabmeat
Green Mango Kerabu
Greek Salad with Shrimps
Marinated Octopus Salad
Russian Salad with Squid Eggs


SOUP

Cream of Tomato Soup
Garlic Bread
Assorted Bread and Butter


Make Your Own Salad



Caesar Salad
Mixed Lettuces, Chopped Parsley, Chopped Beef Bacon, Lime Juice, Parmesan Cheese, Chopped Anchovies, Egg, Olive Oil with Chopped Garlic, Shallots and Buttered Croutons

TROPICA MIX FRUITS


Wahhh...macam mana? dah puas hati menjamu mata?Kalau uoll pun nak merasai betapa nikmat dan lazatnya hidangan yang disedia semasa Christmas Eve and New Year's Eve Buffet, uoll sudah boleh booking buffet tersebut dari sekarang.

Untuk Maklumat Lanjut:

WEBSITE

FACEBOOK



ALAMAT

Royale Ball Room, Level 2
Royale Chulan Bukit Bintang
17-21, Bukit Bintang Street
Bukit Bintang
55100 Kuala Lumpur

Tel:  +603-21439898

Tarikh

24 Disember 2018 
Christmas Eve Buffet Dinner
RM128nett (Adult)
RM70nett (senior & children)
7pm - 10.30pm

31 Disember 2018
New Year's Eve Buffet Dinner
RM128nett (Adult)
RM70nett (senior & children)
7pm - 10.30pm



19 ulasan:

  1. woww.. hidangan-hidangannya nampak menyelerakan je.. untunglah siapa yang pi sini hari krismas nanti.. siapa-siapa yang dekat tu bolehlah try hidangan buffet di Hotel Royale Chulan Bukit Bintang ni nanti kan.. sempena krismas macam-macam ado..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hhhmmm...sedapkan TB...banyak betul hidangan christmas untuk mereka raikan perayaan christmas tak lama lagi.

      Padam
  2. wow you sure know where to eat, I like to eat too. Wanna follow you to eat now, hehe.. Christmas just few weeks away. Good place for them to try here as can be gathering too.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes...Sherry you can bring you your family eat here.

      Padam
  3. Aduh kak, awat la nampak sedap semua ni. Dessert tu yang menarik perhatian kinah. Kalau kinah ni kak, makan dessert je la jawabnya. Tapi kan dah alang-alang ke sini rugi pulak tak cuba yang lain, nampak sedap dan menarik jugak tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...memang betul Kinah, rugi kalau tak cuba semua menu yang ada

      Padam
  4. Ya Allah! Banyaknya makanan! Dessert dia Ya Allah! Geram tengok. Kalau boleh, nak kaut semua sekali bawa balik. Boleh tak? Hahaha heaven sungguh kalau makanan macam ni dihidangkan kepada kita. Memang konyanglah jawabnyaaaa huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...memang heaven betul CX///tengok hiasan dessert dia pun dah terliur nak makan tapi tak larat pulak...heee

      Padam
  5. saya dah lama teringin nak rasa party christmas. kahkah.. sebab makanan diorng agak lain dari hari hari biasa. setakat ni belum ada hotel yang jemput saya buat review

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa.....macam kita jugaklah sambut perayaan masakan kita memang lain dari yang lain, masakan mestilah tak sama sebab hari istimewa...kak pun rasa bertuah dapat bersama merasai hidangan istemewa christmas.

      Padam
  6. Alahai sedapnya nampak semua menu yang dihidangkan tu. Dari Appertizer sampai ke dessert semua menyelerakan. Menyesal pulak tak join food review dekat sini. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. OH YE KE/ruginya ana tak dapat datang review hidangan christmas di hote Royale Chulan BB..semua menyelerakan.

      Padam
  7. Amboiiii sakan kak limah ambik gambar ye dengan chef-chef.. liez suka makan tambah pulak banyak pilihan makanan. Pelbagai je ia makanan dari appitizer hingga ke dessert memang cukup berselera

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...mestilah...sebab chef-chef dorang memang pakar dalam hidangan christmas ari yu...kak puji hidangan dorang memang sedap semua.

      Padam
  8. Kenapa semua makanan yang disediakan nampak sedap . rambang mata tau tengok .Nak nak tang kek tuh kak. Banyak jenis dan pilihan. Semua ni merosakkan eatclean dak Mimi. Tergoda dah ni Harga pun berpatutan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eatclean nampaknya tak menjadi kalau mimi datang sama review hidangan christmas kat sini, kak pun rambang mata tau,,,tengok kek-kek yang pelbagai rupa.

      Padam
  9. sedapnya semuanya kak limah. mesti best kalau bawak family holiday di royale chulan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmmm...memaqng best dan sedap...bagus bawak family rasai hidangan chef-chef yang pakar masakan.

      Padam
  10. wa Hotel Royale Chulan Bukit Bintang has prepared so many food for this Christmas. Nice to go with whole family and friends. with you all enjoy there.

    BalasPadam

Thak You For Your Comment