PENGAMBILAN SUSU FERNLEAF UHT ADALAH PILIHAN BIJAK UNTUK SEKELUARGA - KEUNGGULAN WANITA

NUFFNANG

DS NUFFNANG

Sabtu, 13 Oktober 2018

PENGAMBILAN SUSU FERNLEAF UHT ADALAH PILIHAN BIJAK UNTUK SEKELUARGA


100%Mmmmm


Sarapan apa hari ini?Minum apa sarapan pagi? Hmmm....minum susulah..!!Ramai orang suka minum susu ke? Memang pun sekarang ramai yang suka minum susu, dari bayi hinggalah dewasa dan orang tua. 



Kenapa perlu minum susu? Haaaa...mestilah ada sebabnya..terutama untuk bayi, kanak-kanak, dewasa dan orang tua...firstly untuk ibu-ibu yang sedang hamil. Untuk apa yer...?

Minum susu untuk kesihatan tulang dan gigi
  • Minum susu untuk kanak-kanak dapat membantu menguatkan tulang dan gigi.
  • Untuk orang dewasa ianya dapat mencegah dari pengurangan ketumpatan mineral tulang (osteoporosis), gangguan mikroarkitektur tulang. Tulang osteoporosis lebih mudah patah disebabkan kekurangan kalsium. Oleh itu meminum 2 gelas (500ml) susu setiap hari bagi mendapat kalsium yang mencukupi.
Nampaknya Seri Wangi pun mulai sekarang kena selalu minum susu Fernleaf UHT yang 100% susu segar dari New Zealand.


Minum Susu agar mata tetap sihat
  • Tenti ramai yang tidak mengetahui termasuklah Seri Wangi betapa manfaatnya susu untuk menjaga kesihatan mata pancaindera kita yang paling utama diberi perhatian.
  • Kandungan Vitamin A dalam susu sangat baik untuk menjaga kesihatan mata.
  • Kalau nak tau Vitamin A membantu mata dalam beradaptasi terhadap perubahan cahaya.
Menjaga Kelembapan Kulit
  • Susu mengandungi zat besi,Vitamin A dan Vitamin D yang berperanan penting dalam menyediakan Nutrisi untuk keperluan kulit kita.
  • Dengan minum susu membuatkan kulit kita cantik dan badan kita segar, bertenaga dan sihat.
Mengurangi Stress
  • Percaya tak dengan minum susu dapat hilangkan stress?Haaaa....kalau tak percaya cubalah!Bila dah penat dengan pelbagai kerja dan aktiviti luar, minumlah segelas susu panas sambil bersantai tenang...pastinya hilang stress.
  • Kandungan tyrosine dalam susu meningkatkan hormon badan dan buatkan kita rasa relax.
Membuat Tidur lebih nyenyak
  • Kalau uoll jenis yang susah tidur (insomnia) cubalah dengan minum susu sebelum tidur.
Melancarkan Pencernaan
  • Jangan tak tau, minum susu sebelum tidur bagus untuk melancarkan air besar esok paginya.
  • Kandungan Fosfor dalam susu bermanfaat bagi sistem pencernaan.
  • Mineral Fosfor juga berguna dalam mengurangi gejala gangguan saluran pencernaan seperti kembung perut.
Melancarkan Urinasi
  • Susu juga dapat melancarkan proses pembuangan air kecil sehingga mengurangi resiko penyakit ginjal.

Panjang lebar dah Seri Wangi cerita betapa perlunya kita minum susu, jadi dari sekarang kita perlu amalkan minum susu, 

Kenapa Seri Wangi seisi keluarga suka minum Susu Fernleaf  UHT yang diperbuat dengan 100% susu dari New Zealand? 100%Mmmmm

Kita dengar apa pendapat si kecil


Semestinya susu Fernleaf UHT sedap, lazat dan berkhasiat



BAGAIMANA LEMBU TENUSU DARI
NEW ZEALAND DIJAGA


  • Di New Zealand mereka mengusahakan ladang secara semulajadi dengan membiarkan lembu-lembu mereka meragut di padang rumput yang luas dan subur.
  • Lembu-lembu yang dijaga rapi dengan pemakanan rumput yang subur dapat menghasilkan susu yang mempunyai sumber makanan semula jadi, kaya dengan kalsium yang mudah diserap untuk kesihatan tubuh badan. 
  • Ianya juga mengandungi banyak Vitamin A dan juga Vitamin D.

RUMPUT NEW ZEALAND YANG TERBAIK DI DUNIA
 
Rumput New Zealand

Kalau uoll semua nak tau, bukan semua lembu tenusu diberi makan rumput. Seri Wangi sendiri pun tak tau ingatkan semua lembu tenusu diberi makan rumput.


  • New Zealand mempunyai tanah yang subur, kadar hujannya yang baik dan cahaya matahari yang banyak menjadikannya salah satu tempat yang terbaik di dunia untuk menghasilkan susu.
  • New Zealand adalah salah satu negara yang membiarkan lembu tenusunya meragut rumput secara bebas tanpa terkurung dalam kandang. 
  • Rumput yang terdapat di New Zealand adalah yang berkualiti tinggi dan terbaik dari alam semula jadi supaya lembu-lembu tersebut dapat menghasilkan susu berkhasiat dan berkualiti tinggi.

  • Lembu-Lembu Tenusu New Zealand menghabiskan masa untuk meragut rumput secara bebas pada cuaca yang cerah, dengan itu tidak secara langsung lembu-lembu tersebut dapat kandungan Vitamin D dan menghasilkan 100% susu dengan tahap Vitamin D yang lebih tinggi berbanding lembu-lembu lain yang sering berkurung di dalam kandang.
  • Lembu Tenusunya menghasilkan susu semula jadi tanpa memerlukan sebarang bentuk penggalak susu dengan meragut rumput yang berkualiti tinggi, iklim yang selesa, udara dan air yang bersih.
  • Dengan pengalaman lebih daripada 140 tahun dalam mengusahakan perladangan tenusu, dengan peladang mereka yang penuh berdedikasi dalam tugas-tugas mereka, memastikan setiap peringkat pengeluaran susu bermula daripada air bersih, rumput yang berkualiti tinggi.

KEENAKAN SUSU FERNLEAF UHT 100% Mmmmm

  


Susu Fernleaf UHT juga mempunyai 3 perisa iaitu Susu Full Cream, Low Fat dan Choklat. Susu Fernleaf UHT yang berkhasiat juga bagus untuk ibu-ibu hamil minum, Seri Wangi juga setiap pagi dan malam minum segelas susu dan juga cucu-cucu Seri Wangi yang memang gemarkan susu Fernleaft UHT perisa coklat. Produk susu Fernleaf UHT (1 liter dan 200ml) boleh didapati TESCO dan juga Tesco Online.




RESEPI PUDING MARBLE FERNLEAF


Jangan ingat susu Fernleaf UHT untuk diminum jer...sebenarnya kalau uoll pandai memasak tentu saja boleh reka pelbagai resepi dari susu Fernleaf UHT. Haaa...tibalah pulak datang rajin Seri Wangi nak buat puding.  Senang jer resepi Seri Wangi ni...namanya Puding Marble Fernleaf.

Seri Wangi cuma gunakan bahan utamanya susu Fernleaf Full Cream dan Perisa coklat dan agar-agar. Alah...masak jer macam kita masak agar-agar. Puding Marble ni Seri Wangi tidak letak gula sebab Susu Fernleaf perisa coklat sudah cukup manis. Oklah....dalam malas-malas, datang rajin nak buat puding. Sememangnya susu Fernleaf 100%Mmmmm,,,,,sedap rasanya.

Seri Wangi Belanja Video Si Cilik
dia pun nak Unboxing #Fernleaf



Kalau nak tahu lebih lanjut Susu Ferleaf UHT
layari:

Facebook

Intagram

17 ulasan:

  1. Memang sedap sgt susu fernleaf ni kan kak.. Zaza minum boleh masuk dgn selera..

    BalasPadam
  2. suka susu choc fernleaf ni..memang sentiasa jadi pilihan..susu putih je x minum..hahaha

    BalasPadam
  3. Yes, drinking Fernleaf UHT Milk is the smart choice for you and your family. The best milk and I like it.

    BalasPadam
  4. Saya satu family suka fernleaf ni. Satu sebab sedap..satu lagi sebab yakin dengan kualiti diorang...memang puas hati la kalau mnum fernleaf ni

    BalasPadam
  5. Tak sia sia jadi peminat susu dari kecik sampai besar hehe

    BalasPadam
  6. Emi pun suka minum susu. tapi untuk jenama fernleaf ni emi suka yg coklat je. yg lain tak gemar

    BalasPadam
  7. Rawlins suka Fernleaf nie, especially yang baru keluar dari peti sejuk - nyaman je sampai ke tekak.

    BalasPadam
  8. moo moo moo...
    hi hi spec straw yg viral 2-3 minggu ni. Fernleaf memamg otai dlm milk based drink ni. Sedap. Berzat. Tak syak lagi.

    BalasPadam
  9. airah pun peminat susu fernleaf ni sebab rasa dia lain sikit macam berlemak lebih kan hahaha

    BalasPadam
  10. sedapkan minum susu ni. ayu dan anak-anak pun suka. terutama yang coklat memang selalu kena restocked cepat habis..dan susu ni selalu ada promosi ..murah plak tu

    BalasPadam
  11. Susu Fernleaf memang pilihan Lia dari kecil sampai dewasa ni. Memang sesuai untuk seisi keluarga. Jenama yang telah lama dikenali dan xpayah rasa was-was nak minum.

    BalasPadam
  12. Wahhh... nampak sedap la puding yg akak buat tue.. mesti bagus buat puding dgn gunakan susu fernleaf.. banyak khasiat dan mesti banyak kelebihan tue..

    BalasPadam
  13. sedapnya susu uht fernleaf. Kita suka yang perisa coklat. Siap berebut dengan anak-anak lagi. Hehe

    BalasPadam
  14. banyak juga kelebihan susu fernleaf ni ye sis.blh try nanti ni.nampak menarik sangat

    BalasPadam
  15. makin menaik pula brand Fernleaf ni...banyak orang sudah mengongsikan kebaikannya melalui blog dan di fb...selain dari banyak manfaat dari segi kesihatan, ianya memang sedap

    BalasPadam
  16. Kita pun peminat susu Fernleaf juga. Sedap !! Tiga2 perisa tu kita suka tapi yang paling suka semestinya coklat

    BalasPadam
  17. Susu fernleaf memang sedap. Susu coklat tu dah jadi favorite saya. Sedap. Mudah sekarang bila dah ada pek UHT macam ni

    BalasPadam

Thak You For Your Comment