UMAIRAH UZMA MELANCARKAN PRODUK KOSMETIK KELUARAN TERBARU 2018 - KEUNGGULAN WANITA

NUFFNANG

DS NUFFNANG

Jumaat, 9 Mac 2018

UMAIRAH UZMA MELANCARKAN PRODUK KOSMETIK KELUARAN TERBARU 2018



SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA 2018

Selamat Hari Wanita Sedunia 2018 dari Seri Wangi untuk semua kaum wanita seluruh dunia yang jatuhnya pada 08 Mac 2018 tahun ini. Untuk wanita dan demi wanita yang pastinya kecantikan dan keunggulan wanita itu terletak kepada kecantikan rohaninya, baik dari luaran dan dalaman. Keterampilan seseorang wanita itu terletak pada diri seseorang wanita, tidak semestinya pada wanita-wanita cantik saja, wanita-wanita yang biasa-biasa ajepun perlu dipandang cantik jugakan?sebabnya kita wanita memang sukakan kecantikan dan sememangnya mahu dilihat cantik walaupun hodoh macam mana pun rupa kita kalau di makeover, di solek bagai dan mengubah style berpakaian pastinya kelihatan akan kelihatan cantik. 

PELANCARAN PRODUK UMAIRAH UZMA

Pelancaran Produk Kosmetik Umairah Uzma

Seri Wangi telah hadir di Majlis Pelancaran produk kosmetik terbaru keluaran Umairah Uzma yang diadakan pada Sabtu 03 Mac 2018 di Jibby East, Kuala Lumpur. Produk terbaru keluaran Umairah Uzma terdiri dari Foundation, Mascara, Eyeliner dan perfume.



Untuk maklumat semua, pengasas produk Umairah Uzma iaitu Puan Nurul Nur Ariani mula menubuhkan Umairah Uzma pada tahun 2014 dengan memulakan keluaran sulongnya iaitu Inai kemudian diikuti pula dengan pewarna kuku (nail polish) yang unik sebab boleh kopek (peel off) yang boleh ditanggalkan untuk mengambil wuduk. Pada bulan 12 tahun 2014, Umairah Uzma buat pertama kalinya menyertai Mood Republik yang bertempat di PWEC dan berkongsi dengan dengan produk lain dan ketika itu hanya menjual produk pewarna kuku sahaja. Beliau amat sukakan kecantikan, kekemasan dan kebersihan, jadi beliau mula mengeluarkan produk minyak penjagaan kuku dan set kelengkapan kuku.





Umairah Uzma sekali lagi mengeluarkan produk Celak Mekah (eyeliner) pada tahun 2015, memandangkan ketika itu ramai wanita yang mula ramai suka bermakeup dan menggunakan eyeliner, lebih-lebih lagi iamua mudah dibawa, kalis air,tahan lama dan ridak melekit. Pada tahun tersebut sekali lagi Puan Nurul Nur Ariani mengeluarkan produk makeup Fix Spray yang berasaskan air semulajadi dan aloe vera bagi merawat kulit anak beliau yang mengidap penyakit ekszema. Beliau meneruskan jualan produk tersebut di pesta Mood Republik 



Umairah Uzman mula mendapat sambutan dari pelanggannya dan mencipta nama dengan menjual 4 produk tersebut  dan mendapat idea untuk mengeluarkan set penuh glowing foundation untuk merawat kulit wajah yang kusam dan berjerawat dengan harga mampu milik, percuma makeup fix spray dan berus.

Glowing Foundation, makeup fix spray dan berus.



Beliau bersyukur kerana sambutan yang menggalakkan untuk produk Glowing Foundation sangat-sangat memberangsangkan sehingga tahun 2017 yang dijual sewaktu Pesta Mood Republik sahaja setiap bulan. Produk Glowing Foundation mula dikenali ramai dari yang remaja hingga yang berumur  kerana ianya dapat merawat kulit wajah yang kusam, kulit sensitif, jerawat dan dapat memudarkan parut serta menyerikan wajah kita. 

PRODUK TERBARU UMAIRAH UZMA


Semasa majlis pelancaran tersebut  Puan Nurul Nur Ariani memperkenalkan beberapa produk terbaru Umairah Uzma seperti:

1.  Umairah Uzma Glowing Foundation




2.  Umairah Uzma Make Up Fix Mist 



. 3.  Umairah Uzma Super Mega Volume Giber Maskara

4.  Umairah Uzma Eyeliner



5.  Umairah Uzma Embrace Eau De Perfum


Pada tahun 2017 Umairah Uzma mengorak langkah mengeluarkan tiga produk baru  iaitu:

1.  Arabic Coffee Scrub



2.  Kunyit Scrub (Arabic Gorgeous)



3.  Cahrcoal Detox Musk



Produk tersebut tidak bebas dari bahan kimia dan mendapat permintaan yang tinggi di Australia walaupun produk tersebut tidak menggunakan jenama Umairah Uzma dan cuma mengeksport bahan mentah ke sana. Pada tahun 2018 produk Glowing Foundation semakin mendapat perhatian ramai dan banyak melantik agen-agen baru, terutamanya  di kalangan surirumah untuk menambah pendapatan sampingan. Glowing Foundation Umairah Uzma masih menggunakan pelekat stiker kerana pengasasnya menggalakkan orang ramai untuk menciplak produk beliau dan menjadikan sebagai produk mereka sendiri.

 SEKITAR MAJLIS PELANCARAN UMAIRAH UZMA














Untuk maklumat sepenuhnya tentang produk Umairah Uzma bolehlah hubungi:

SANAH ANNA
+6017-2946162

WEBSITE       FACEBOOK     INSTAGRAM

38 ulasan:

  1. tak pernah lagi dengar mengenai produk ni.banyak jugak pilihan produk yang ada kan boleh la cuba nnati

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yer kak pun first time dengar tpi klu kita pg pesta mood republik pasti jumpa brand ni

      Padam
  2. byk juga baca pasal umairah uzma ni.
    sedap plak tu nama brand nyer.
    aida ni make up minimal aje. tak brape pandai nak kaler muka. nampak bagus produk ni. boleh la riki-riki nanti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Foundation dia memang bahus, ringan dan senang dicuci

      Padam
  3. Best produk umairah uzma ni...sekali try terus jatuh hati... foundation dia best.. eyeliner pun cantik...melekat terus bila pakai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang best semua produk Umairah Uzma, kak pun suka pakai foundation dia

      Padam
  4. Wah banyak jugak rangkaian produk Umairah Uzma ni. Tengok mekap mekap yang dikeluarkan pun bolh setanding dengan produk antarabangsa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang pun makeup dia semua cantik2 belaka

      Padam
  5. wow to know that they started from merely a nail-polish company to now having to-die-for shimmery eyeshadow...that's a huge leap! congrats!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes...semua cantik-cantik makeup dia, l suka foundation and eyeliner

      Padam
  6. Serius glowing foundation sgt beat pakai.. tahan smp malam dan tak oily. Liez mmg suka sgt2.. fix mist dia mmg liez guna after shower.. wangi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bestkan Liez? kak suka guna foudation dia masa pegi kerja

      Padam
  7. First time dengar tentang produk jenama ni. Tapi banyak juga ye produk keluaran ianya. Maybe lepas ni boleh cuba celak Mekah tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak pun first time dengar tapi produk banyak dijual masa pesta mood republik

      Padam
  8. wah sampai ke Australia dah ye brand Umairah Uzma ni, bagus tu! nampak not bad dan pelbagai jugak ye rangkaian produk yg ada untuk brand, nampak menarik!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Produk dia paling bagus dan terbaru glowing foundation and fix mist

      Padam
  9. Selamat hari wanita untuk semua wanita.
    Banyak ya produk Umairah Uzma. Tertarik dengan foundation dan make up fix mist. Best tak foundation dian?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cik Rose glowing foundation + fix mist memang best dan makeup tahan lama

      Padam
  10. Umairah Uzma so feminine nama brand nya

    I like that dia menggunakan pelekat stiker kerana pengasasnya menggalakkan orang ramai untuk menciplak produk beliau dan menjadikan nya sebagai produk mereka sendiri.

    Here comes the enterprise in me hehe :)

    Cara Nak Buat Duit Dengan Blog Walaupun Orang Tak Membeli Apa2 Dari Kita

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang pun dia galakkan orang ramai boleh copy paste produk dia dan tukar ke jenama sendiri

      Padam
  11. Tak pernah dengar brand umairah ni. Banyak juga brand lokal yang mengeluarkan kosmetik ni, mungkin boleh cuba Umairah ni nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. Produk local kalau dah mendapat kelulusan dan bagus tentu sekali boleh dijual ke luar negara.

      Padam
  12. banyaknya produk! saya berminat betul dengan brush tu. dah lama cari

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nik boleh order jer di fb untuk membeli produk Umairah Uzma

      Padam
  13. Byk produknya. Semua menarik. Suka nama produk ni. Tulin sgt...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak produk diakan?kalau nak tau pewarna kukunya boleh ditanggalkan ketika hendak mengambil air sembahyang

      Padam
  14. Woww bestnya dapat produk Umairah Uzma...kita tengah tunggu produk ni sampai...tak tahulah sampai ke idok..heehhe

    BalasPadam
  15. Wow banyak juga variasi produk jenama baru ini. I like their eyecolor and blusher also. Will check it out soon.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eyecolor dia memang cantik2 and lipstik dia pun

      Padam
  16. Wah patutla makin cantik. Dah jadi beauty blogger dah sis kita skang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...mana ada!tapi penampilan mesti dijaga

      Padam
  17. Congratulation to Umairah for the launching. So excited trying their products during the launching. The founder not stinging sharing information.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa..bestkan?you dah try guna dah produk dia?

      Padam
  18. Ana dah guna glowing foundation Umairah uzma ni. Memang best sangat. Coverage pun baik. Eyeliner dia pun best. Tahniah buat team Umairah Uzma.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...produk dia semuanya baguskankan?eye shadow dia pun cantik2 belaka

      Padam
  19. Alhamdulillah, makin banyak produk yang mereka keluarkan... anyway, terbaik Umairah Uzma

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes...produk Umairah Uzma memang terbaik

      Padam

Thak You For Your Comment