SUE MELATI MAKEUP KELAS MEMBERI PELUANG JANA PENDAPATAN - KEUNGGULAN WANITA

NUFFNANG

A DS NUFFNANG

Ahad, 21 Januari 2018

SUE MELATI MAKEUP KELAS MEMBERI PELUANG JANA PENDAPATAN





ZERO BASIC TO ADVANCE

Perempuan mana yang tak suka bermakeup? Tipulah Seri Wangi kata tak ada perempuan yang tak suka bermakeup? Calit sana calit sini, sapu bedak dan bergincu bila nak keluar tau!!Makcik-makcik kat rumah tupun ada juga yang bermakeup, tapi cuma sapu bedak dan gincu jer..apa lagi yang gadis-gadis dan mak-mak dara lagilah suka bermakeupkan? Haaa...termasuklah Seri Wangi tapi....kebanyakannya setakat bersolek ringan-ringan saja, kalau beria-ia nak bersolek tentu ramai yang tak taukan?Haa...termasuklah Seri Wangi heee...feel bab nak lukis kening, nak calit eye shadow kat mata, tak tau nak letak color apa yang sesuai...salah letak nanti jadi macam burung hantu atau hantu mak Limah oppps!! salah calit kening jadi tebal atau senget nampak  garanglah pulak! salah tepek bedak dan blusher nanti jadi macam Opera Cina...betul tak? Rumusannya Seri Wangi memang Zero bab makeup yang betul-betul Advance.

KELAS MAKEUP SUE MELATI



Alhamdulillah....'Pucuk dicita ulam mendatang' tahu tak maknanya?Haaa...tentu tak taukan? Maksud dia Dapat apa yang kita hajati. Sebenarnya Seri Wangi tak pernah menyertai mana-mana kelas makeup, bila pihak Kaio Studio beri peluang untuk sertai Kelas Makeup Sue Melati di Sungai Buloh, sapa yang tak maukan?Lagipun dekat jer dengan rumah Seri Wangi di Sungai Buloh, jalan kaki pun boleh dalam 40min...tapi penat jugaklah...!



Dengan Tagline 'Zero Basic to Advance'  Sue Melati mengendalikan kelas-kelas makeup di serata Malaysia termasuklah Negara Brunei. Seorang yang terkenal sebagai MUA makeup artis popular dan mempunyai banyak pengalaman, beliau juga menjadi Jurumakeup artis di beberapa rancangan TV seperti NONA dan Wanita Hari Ini. Pertama kali bertemu dengannya Seri Wangi rasa kagum dengan kerahmahan dan kepintaran beliau sebagai tenaga pengajar dan juga Sue Melati juga mengajar semua studentnya cara nak buat marketing dan jana pendapatan dari setiap kelas makeupnya dalam bidang tersebut.





TEKNIK-TEKNIK DALAM MAKEUP

Dalam Kelas Makeup Sue Melati perlbagai teknik yang ditekankan olehnya dan menunjuk ajar cara-cara dan teknik solekan yang betul kepada semua studentnya yang hadir, di mana terdapat 10 teknik solekan yang betul untuk pengetahuan studentnya. Seri Wangi tidak secara langsung kini telah memahami teknik-teknik tersebut, untunlah mereka yang dapat tunjuk ajar dari Sue Melati.

10 Teknik yang akan ditekankan dalam Kelas


1.  Dari Daily Makeup sehingga ke makeup Nikah
2.  Teknik Eyeshadow terbaru
3.  Teknik Blande eyeshadow dengan turutan yang betul
4.  Kenali ,akeup brush secara details satu persatu
5.  Ukir kening nampak natural dan kemas tanpa teknek gam
6.  Contour muka menjadi bujur sirih
7.  Cara-cara memakai Foundation mengikut tone kulit dengan betul
8.  Bibir menjadi mungil dan seksi
9.  Skill dan trik solekan
10. Sesuai untuk Zero to Advance Kelas

Untunglah sesiapa yang menyertai kelas makeup dari Sue Melati sebab banyak kelebihan bagi mereka menyerti kelas tersebut, dimana terdapat 7 kelebihan khas untuk studentnya dari Sue Melati.

7 Kelebihan Student akan dapat


1.  Demo dan Praktikal
2.  Sijil Penyertaan
3.  Makanan lunch disediakan
4,  Barang makeup disediakan
5.  Goodies setiap student
6.  Makeup paling kemas dan cantik akan diberikan gift 'Special' dari Sue Melati
7.  Akan diberikan gift siapa yang dapat jawab soalan dalam kelas.










KEGUNAAN BRUSH MAKEUP 








BRUSH SHADING DAN BRUSH BLUSHER/LOOSE POWDER

Brush Shading

1.  Brush yang sangat bagis untuk membuat shading

Brush Blusher/Loose Powder
1.  Brush yang sangat menjimatkan jika anda dapatkannya kerana brush ini 2 in 1
2.  Satu brush tapi boleh digunakan untuk blusher serta loose powder
3. Brush yang sangat-sangat lembut
4.  Brush yang sangat sentitik
5.  Brush yang tak alergickan kulit

Produk-produk Sue Melati Beauty seperti brush shading, brush blusher/loose powder, Foundation dan Minyak Penarik Seri Wajah boleh didapati daripada stokis dan agent-agent di kawasan anda. 



BELAJAR MAKEUP

Okay,,,dah tengok dan belajar dalam kelas cara makeup yang betul dari Zero to Advance oleh Sue Melati sendiri, Dah tiba giliran Seri Wangi dan kawan-kawan dalam kelas makeup sendiri. Oh...nooo!! Seri Wangi dah lama  dan lupa teknik-teknik cara betul makeup terutama makeup pengantin, dulu memang Seri Wangi pernah buat makeup pengantin ikut Kak Long seorang mak andam tapi dah lama ditinggalkan. Lagipun zaman sekarang trend cara makeup pun dah tak sama macam zaman Seri Wangi dulu. Nak makeup macam orang muda pun segan, kita tak secantik mana tapi gaya penampilan mesti ada. Tapi dalam kelas Sue Melati ketika dalam belajar teknik bermakeup,mesti wajib dua benda ni yang mesti kita gunakan ketika bermakeup iaitu Foundation Sue Melati Beauty dan Oil Penarik Seri Wajah Sue Melati Beauty.  

Foundation Sue Melati Beauty

Foundation Sue Melati Beauty

1.  Kelebihan Foundation Sue Melati Beauty

*   Full coverage dan sangat wangi
*   Anti-Aging l  Mencerahkan kulit  l  Spf 50
*   Ada Extract Bunga Sakura & Thee Tree
*  Memudarkan Jeragat  l  Vitamin C & E
*  Sangat ringan dan tidak bercapuk
*  Mengecutkan jerawat
*  Makeup tahan selama 14 jam dengan satu sapuan
*  Produk formula sendiri CFM bulan produk Rebranding
.
Oil Penarik Seri Wajah Sue Melati Beauty

Oil Penarik Seri Wajah Sue Melati Beauty
1.  Kandungan Oil Penarik Seri Wajah 
Argan Oil
Rosehip Oil
Blackseed oil
Tatamu oil
2.  Apa maksud Tatamu Oil?
-  Mengubati dan memperbaiki kulit yang rosak serta melembut, menghaluskan kulit dan sangat bagus untuk kulit. Termasuk:
*  Antibacteria
*  Antibiotic Oil
*  Antioksidan
*  Antieuralgic
*  Anti Inflamasai









Seronok betul dapat bermain dengan makeup dan gelak ketawa kerana masing-masing berkongsi alat-alatan makeup dan mendapat ilmu dari Sue Melati sendiri yang sedia menunjuk-ajar serta melayan kerenah kami. Selepas kelas makeup di Sungai Buloh Sue Melati akan jelajah ke melaka,Nilai, Brunei, Kuching, Kuantan dan Sarawak.

Untuk Maklumat Lanjut Berkenaan
Kelas Makeup dan Produk Sue Melati Beauty



34 ulasan:

  1. Bestnye dapat belajar make up. Saya sampai sekarang tak tau pakai eye liner lagi. isk isk isk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...akak pun sama erkial-kial nk pakai eye liner, tgk org pakai senang jer

      Padam
  2. I tak pandai makeup. Sikit2 je. Pakai lipstick je haha.
    But sometimes i wish i was goos at it.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak pun makeup simple2 klu gi keja, kalau ada event barulah makeup lebih siit

      Padam
  3. Rawlins dulu pun pernah berkerja sebagai MUA sepanjang belajar sebab cari duit tambahan. Hehe. Now sebab suka-suka je. Macam menarik plak Oil Penarik Seri tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oil penarik seri tu xda jual kat luar kena beli dgn agen, bagus oil tu buat wajah kita berseri

      Padam
  4. How wonderful to get to learn the basics of make up right up to advanced level. I wish I can join as well since I am such a noob!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...you xmakeup pun masih cantik emily

      Padam
  5. Thanks for the guide. I need to attend some lessons too.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes better learn, you can look more deference...penampilan kena jaga jgk walaupun anak dah besar

      Padam
  6. wahhh akak nampak perbezaan tu sebelum dan selepas...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaa..sikit jer...org muda lg npk cantik

      Padam
  7. seronoknya bila dapat ke kelas makeup gini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seronok kan?main-main color lyn kerenah bdk2 blogger tu

      Padam
  8. Kemain kak halimah berpuitis hahahha yea suka lah tu dapat join kelas mekapp

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa..fiera lg terror psl makeup..lg bertambah cun melecun

      Padam
  9. Seronok bila dah tau teknik dan step yang betul bile mekap... Berubah terus mula lepas mekap tu... Nampak lebih awet muda & bermaya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...terima kasih...tupun xbtl sgt step dia...byk step kena ikut btl2, makeup tu sesuai klu nak pegi majlis2/event sbb kena mengadap cermin lama2

      Padam
  10. Best nya dapat pergi workshop kan. banyak boleh belajar jugak

    Racheal

    BalasPadam
    Balasan
    1. First time joint class makeup mcm ni...best tau walaupun xpandai sgt makeup

      Padam
  11. Wow this is a cool event for you ladies :)
    I like makeup and beauty demos and learning a lot from beauty experts.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes...good for me and ladies now they know how to makeup for dinner

      Padam
  12. The after look so pretty on you dear! It was a fun experience and workshop to enjoy and learn some beauty tips!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...yes its very fun..you can look your self after makeup cantik ke tak cantik

      Padam
  13. It's been awhile since I attend the makeup class. Should join in future.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes that right, good for you to look more beauty

      Padam
  14. Seronok belajar mekap kan kak. Bleh tambah ilmu dan teknik. MUA Sue Melati ni femes tau. Rugi la kalau tak praktis. Jom cantik sesama. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...jom makeup2 for event and cantik2

      Padam
  15. Didn't know about this until I read your post, thanks for the info sharing :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes..thank you Ivy got many tips about makeup

      Padam
  16. Alaaa lawa nye akk..nampak natural..sorry hari tu..kacau² meja akak hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...dia lg lawa dari akak...tp seronok kan?

      Padam
  17. Akak video tk dapat tgk pun. Tp tk pe lah apa2pun memang terbaik lah faudation dan minyak penaik seri sue melati. Kulit muka jd rata dengan mudah bila disapu.

    BalasPadam

Thak You For Your Comment